Tenir amics que tenen hort és una
riquesa. En Jordi i en Phillipe en tenen, però a l'Alvèrnia
(França)... Això si, quan venen sempre em porten alguna cosa. I a
voltes em passen receptes genials com aquesta de col farcida. Aquest
estiu em varen dur enciams, uns enciams petits però molt gustosos, i
com que tenia un brou de verdures Aneto, en vaig fer aquesta crema.
Freda és molt refrescant.
Ingredients:
- enciam (si són petits dos o tres)
- mig porro
- mitja ceba tendra
- un patata petita
- un gra d'all
- brou de verdures Aneto
- una cullerada sopera de crême
fraîche
- sal i pebre
- oli d'oliva verge
En una olla, al foc, posar un raig
d'oli, (si es vol es pot fer amb mantega), afegir-hi el porro, la
ceba tendra, l'all i la patata tallats a daus. Donar-los unes voltes
i afegir-hi l'enciam també tallat.
Unes voltes i afegir-hi el brou de
verdures.
Les patates és el que tarda més a
coure, si les hem tallat petites couran abans. Quan estiguin cuites
apaguem el foc, salpebrem i afegim la cullerada de crême fraîche i
ho triturem. En comptes de crême fraîche es pot fer servir iogurt
grec, també queda molt bé.
Ho deixem refredar a la nevera i
llestos.
-->
Si es vol es pot colar, però es perd
la fibra dels aliments. Jo ho trituro bé (un got americà o un robot
de cuina ho trituren molt bé, no es nota la fibra) i no ho colo.
2 comentaris:
Quella ricetta gustosa, sarebbe deliziosa prepararla per il fine settimana. Anche se non sono molto bravo a cucinare, mi piace veramente carni rosse .... Grazie per la ricetta.
También te envió esta receta de mi país Perú: recetas de cocina peruana
l'haurem de provar de fer!!
Publica un comentari a l'entrada