Segurament he fet alguna cosa poc ortodoxa, però us asseguro que ha quedat boníssim... I a més com a mi m'agrada, sense sal. Si voleu n'hi podeu posar una cullerada de café... També altres espècies, o barrejar dues farines.
Ingredients:
- 50 gr de massa mare
- 150 ml d'aigua
- 10 gr de llevat fresc
- 1 cullerada sopera d'oli d'oliva verge
Encenem el forn a 210 ºC, dalt i baix. Posem el reixat a mig forn i sota de tot una safata amb aigua.
Jo hi he posat una planxa que pot anar al forn, sobre el reixat, per que s'escalfés.
Desfem el llevat fresc en l'aigua tèbia.
En un bol posem tots els ingredients i comencem a amassar. Posem la massa sobre el marbre de la cuina, empolsinat amb farina, i continuem amassant, res, uns minuts, fins que veiem que és una massa.
Fem una bola i la posem dins el bol tapada amb un drat humit. Ho deixem fermentar 30 minuts.
Prenem la massa, altre cop, sobre el marbre empolsinat, i amassem traient-ne l'aire. Veurem que cada cop que amassem queda la superfície més fina.
Tornem a deixar fermentar en el bol tapat amb el drap, mitja hora més.
Fem un últim amassat i el deixem reposar en un bol de fermentació, tapat amb un drap humit.
Finalment treiem la planxa del forn i bolquem la massa a la planxa i enfornem durant uns 45 minuts. Jo li he posat per sobre llavors d'amapola, també ho podeu posar farina o res.
En acabar, a mi no m'agrada massa torrat, el posem a refredar sobre una reixa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada