*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

diumenge, 5 d’abril del 2020

Pa amb massa mare

 Tenia una massa mare dormida a la nevera, i he pensat de despertar-la. Trobareu moltes formes de desperar-la, i fins i tot de fer-ne, a internet. Podeu mirar el grup de facebook de Comanda panarra de Panes Creativos by Daniel Jordà. També podeu mirar el web d'Ibán Yarza a ¿Te quedas a cenar?, o el vídeo de Sergi de Meià.
Segurament he fet alguna cosa poc ortodoxa, però us asseguro que ha quedat boníssim... I a més com a mi m'agrada, sense sal. Si voleu n'hi podeu posar una cullerada de café... També altres espècies, o barrejar dues farines.

Ingredients:
- 250 gr de farina de força
- 50 gr de massa mare
- 150 ml d'aigua
- 10 gr de llevat fresc
- 1 cullerada sopera d'oli d'oliva verge

Encenem el forn a 210 ºC, dalt i baix. Posem el reixat a mig forn i sota de tot una safata amb aigua.
Jo hi he posat una planxa que pot anar al forn, sobre el reixat, per que s'escalfés.

Desfem el llevat fresc en l'aigua tèbia.
En un bol posem tots els ingredients i comencem a amassar. Posem la massa sobre el marbre de la cuina, empolsinat amb farina, i continuem amassant, res, uns minuts, fins que veiem que és una massa.
Fem una bola i la posem dins el bol tapada amb un drat humit. Ho deixem fermentar 30 minuts.

Prenem la massa, altre cop, sobre el marbre empolsinat, i amassem traient-ne l'aire. Veurem que cada cop que amassem queda la superfície més fina.
Tornem a deixar fermentar en el bol tapat amb el drap, mitja hora més.
Fem un últim amassat i el deixem reposar en un bol de fermentació, tapat amb un drap humit.

Finalment treiem la planxa del forn i bolquem la massa a la planxa i enfornem durant uns 45 minuts. Jo li he posat per sobre llavors d'amapola, també ho podeu posar farina o res.
En acabar, a mi no m'agrada massa torrat, el posem a refredar sobre una reixa.

Segueixen aquest bloc