*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

diumenge, 19 d’abril del 2020

Panets Hot Cross Buns o de creu calenta

A la Gemma, molts de vosaltres la coneixeu. El seu blog La cuina de casa, va ser dels primers blogs en català dedicat a la pastisseria. Dona inquieta es va anar formant fins, finalment, dedicar-se al que era la seva passió. Ara també té el seu lloc a la revista Cuina i al web de la revista hi podem trobar més receptes, una aquesta de Hot cross buns.

L'he fet una mica diferent, no hi poso panses, no hi faig la creu ni els pinto amb mel... Us recomano que llegiu la recepta original.

Els hot cross buns són uns briox condimentats amb espècies i, generalment amb fruites, que es fan a alguns països anglosaxons per marcar la fi de la quaresma. La creu de crucifixió de Jesús, és la creu que se'ls hi fa a sobre i, les espècies representen les utilitzades en el seu enterrament.

Hi ha algunes superticions al voltant d'aquests panets, diuen que en cas de viatge marítim protegeixen del naufragi. I que si es pengen a la cuina, protegeixen del incendis (font: wikipedia).

(c)SaraMaria
Ingredients:
- 500 gr de farina de força
- 75 gr de sucre
- 10 gr de sal
- 25 gr de llevat de forner
- 300 gr de llet
- 40 gr de mantega pomada
- 1 ou
- la pell d'una llimona ratllada
- dues culleradetes d'especies: nou moscada, pebre negre, clau
- oli d'oliva verge
- aigua per pintar-los

Encendre el forn a 210ºC.

Barrejar en un bol la farina, el sure, la sal i les espècies.
Dissoldre el llevat en llet tèbia i afegir al bol. Barrejar.
Batre l'ou i afegir-lo juntament amb la pell de la llimona ratllada molt finament.
Amassar fins que la massa sigui fina i brillant.

Afegir-hi la mantega pomada poc a poc. Fer-ne una bola i deixar fermentar tapada, fins que dobli el volum.

Dividir la massa en dotze parts i fer-ne boles en una superfície untada amb oli.
En una safata posar les boles en files de quatre per tres, separades un dit entre elles, per tal que quan tornin a fermentar, acabin unint-se. Deixar fermentar una hora o fins que quedin unides.

Pintar amb aigua la superfície de les boles i enfornar durant 15 minuts, o fins que estiguin daurades.
Deixar-los refredar sobre una reixa.

Segueixen aquest bloc