Sempre m'han agradat els pastissos de patata, tan si són de peix (tonyina, salmó...) com si són de carn. Aquest cop hi he afegit dues coses, cap de vedella que tenia a la nevera de confinament i formatge blau ceretà del Molí de Ger (quina meravella).
Ingredients:
Pel puré de patata:
- 3 patates grans
- 1 cullerada de mantega
- 1 cullerada de nata agra
- sal i pebre
Pel farcit:
- 300 gr de carn picada de vedella
- 150 gr de cap de vedella cuit
- 3 grans d'all
- 4 xampinyons mitjans
- 1 cullerada petita de pasta de tomàquet
- 1 ceba tendra
- unes 12 llesques de formatge blau ceretà
- 1 raig de vi ranci
- sal i pebre vermell
- oli d'oliva verge
- formatge emmental per a gratinar
Pelem i tallem a daus les patates i les posem a bullir amb aigua amb sal.
Un cop estiguin llestes, les escorrem i les posem en un bol.
Les aixafem amb l'ajut d'una forquilla i afegim, encara en calent, la mantega. Continuem aixafant. Afegim la nata agra i aixafem fins a aconseguir una massa uniforme. A mi no m'agrada que quedi massa fina, m'agrada notar la patata.
Mentre en un bol barregem la carn, el cap de vedella picat el més petit que poguem, els tres alls triturats amb l'aixafador d'alls, sal, pebre vermell, la ceba tendra també picada petita. Ho barregem i ho posem en una paella amb oli al foc.
Piquem els xampinyons també petits.
Remenem la paella poc a poc, deixant que evapori l'aigua. Quan veiem que la carn és cuita, afegim la pasta de tomàquet i el raig de vi ranci. Ho deixem reduir i afegim els xampinyons, remenem fins que no surti vapor i quedi la barreja seca, o gairebé seca.
Estenem una cap de puré de patata en una safata, a sobre hi posem la carn.
Posem les llesques de formatge blau ceretà sobre i tapem amb la resta de puré de patata.
Estenem l'emmental ratllat per sobre, hi tirem una mica d'oli (si ho preferiu, mantega).
Enfornem, a 210ºC, dalt i baix, uns quinze minuts.
Per acabar gratinem fins que quedi al nostre gust.
(c)SaraMaria |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada