
Ingredients
- tòfones.
- 2 capons
- llar
- festucs
- pinyons
- préssec sec
- albercoc sec
- prunes
- una poma
- sal i pebre
- 1 ampolla de cava
- 1 got de xerès sec
- 1 got de xerès dolç
Preparació
Es marinen els capons entre tres i quatre dies amb tòfona a la pell, fregats amb llimona a l’interior i untats amb llar bona per dins i per fora.
Cocció
Es treuen als capons de la nevera per tal que quan els posem al forn estiguin a temperatura ambient.
Es redueix tot el farcit amb un got de xerès dolç i un de xerès sec.
Escalfem el forn.
Mentres, farcir els capons i cosir-los. Posar-hi sal i pebre.
Posar-los al forn. La primera ½ o 1 hora a forn fort i després, baixar-lo i coure’ls poc a poc.
Al cap d’unes dues hores hi afegim la resta del farcit i una ampolla de cava.
Segons com va la cocció, es tapen per tal que quedin ben tendres.
El temps, com sempre, depen del forn i de la “mà”, però, en tot cas, està clar que calen “hores”. Per dos capons de 4 quilos son unes 5 hores (aproximadament).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada