Ingredients:
- 3 pebrots verds
- 10 mongetes verdes o 3 tavelles xines llargues
- 1 cogombre de 20 cm
- 1 ceba blanca o un grapat de cebetes petites
- el suc d’una taronja i mitja
- 2 pomes Granny Smith
- ram de menta o alfàbrega d’uns 75 grams
- sal i pebre negre
Tallar les mongetes en quatre trossos, tot retallant les puntes. Pelar les pomes, treure el cor i tallar a daus. Picar ben picada la menta.
Pelar els pebrots amb un pelador de verdures, treure els talls i les llavors. Tallar-los en tires i després en quadrats de mig centímetre.
Coure les mongetes al vapor o al microones fins que estiguin fetes però cruixents. Posar-les immediatament en aigua freda per tal que es refredin. Tallar-les a daus.
Tallar les cebes en trossos petits, igual que el pebrot. Pelar el cogombre i tallar-lo longitudinalment per poder-li treure les llavors. Tallar-lo a daus.
Col•loqueu en un bol els pebrots, les mongetes, el cogombre i la ceba. Afegir el suc de taronja, la sal i el pebre. Deixar reposar durant 30 minuts.
Abans de servir incorporar les pomes i remoure. Afegir la menta picada per sobre.
Es un acompanyament que queda molt bé amb ànec, costelles de porc o pernil cuit.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada