
Ingredients per a uns 15 enfilalls de xoriços:
- 10 kg. de carn picada de porc
- 200 gr. de sal
- 200 gr. de pebre vermell una mica picant ( o bé 150 gr. de normal i 50 gr. de picant)
- tripes millor de porc (poden ser de vedella)
- 5 grans d’all (sense cor)
- corda de cotó
- una mica d’aigua
En una cassola de fang gran s’amassa la carn picada, donant-li voltes amb les mans, tot afegint a poc a poc la sal (en reservem una mica per aixafar l’all) i el pebre.
S’aixafa l’all amb una mica de sal (per a que no salti) en el morter. S’hi afegeix una mica d’aigua i s’afegeix a la carn. S’amassa, donant-li voltes, un cop més durant una bona estona.
Es fregeix en una paella una mica de picada per comprovar la sal i el pebre, i cal, corregir-ho.
Es deixa reposar la barreja durant unes 24 hores en un lloc fresc tapat amb un drap.
Es netegen les tripes amb aigua, per dins i per fora, tot donant-los-hi la volta per que quedin ben nets.
Es posa la carn picada a la màquina d’embotir, amb les tripes a punt de ser farcides. S’omplen procurant que no quedi aire dins. Si cal es punxen les tripes, amb un punxo o agulla fina, per que surti l’aire. Es lliguen els xoriços a la mida que es vulgui, en enfilalls llargs de xoriços més petits (tanganillas). Un cop fet l’enfilall es lliguen els dos extrems tot arrodonint-los.
Es deixen 20 dies penjant en un lloc fresc fins que estiguin fets.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada