La recepta és de l’àvia de l’Esmeralda, és de Navas de Oro (Segòvia), les quantitats és per fer uns quants enfilalls de xoriços (tanganillas), però es pot fer sense embotir-ho, com a picada (picadillo), fregint-la en una paella i aleshores fer-ne menys quantitat.
Ingredients per a uns 15 enfilalls de xoriços:
- 10 kg. de carn picada de porc
- 200 gr. de sal
- 200 gr. de pebre vermell una mica picant ( o bé 150 gr. de normal i 50 gr. de picant)
- tripes millor de porc (poden ser de vedella)
- 5 grans d’all (sense cor)
- corda de cotó
- una mica d’aigua
En una cassola de fang gran s’amassa la carn picada, donant-li voltes amb les mans, tot afegint a poc a poc la sal (en reservem una mica per aixafar l’all) i el pebre.
S’aixafa l’all amb una mica de sal (per a que no salti) en el morter. S’hi afegeix una mica d’aigua i s’afegeix a la carn. S’amassa, donant-li voltes, un cop més durant una bona estona.
Es fregeix en una paella una mica de picada per comprovar la sal i el pebre, i cal, corregir-ho.
Es deixa reposar la barreja durant unes 24 hores en un lloc fresc tapat amb un drap.
Es netegen les tripes amb aigua, per dins i per fora, tot donant-los-hi la volta per que quedin ben nets.
Es posa la carn picada a la màquina d’embotir, amb les tripes a punt de ser farcides. S’omplen procurant que no quedi aire dins. Si cal es punxen les tripes, amb un punxo o agulla fina, per que surti l’aire. Es lliguen els xoriços a la mida que es vulgui, en enfilalls llargs de xoriços més petits (tanganillas). Un cop fet l’enfilall es lliguen els dos extrems tot arrodonint-los.
Es deixen 20 dies penjant en un lloc fresc fins que estiguin fets.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada