*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

divendres, 15 de febrer del 2008

Apfelstrudel

Gràcies, Ferran, per la recepta.

Ingredients:
- 400 gr. de massa de pasta de full
- 4 pomes grans (1 kg.)
- 100 gr. de panses de Corint
- 50 gr. de canyella
- 100 gr. de sucre
- 50 gr. de sucre de vainilla
- 1 got de llet
- 80 gr. pa ratllat
- 1 got de rom
- 1 llimona
- 90 gr. de mantega

Posar les panses en remull en el rom (rom austríac si és possible).

Pelar i tallar les pomes en làmines i posar-les en un pot amb el sucre normal, canyella i el suc de la llimona. Reservar.

En un paella posar ¾ de la mantega, el sucre de vainilla i el pa ratllat, donar-hi voltes a foc suau fins que comenci a daurar.

Posar les panses i el rom amb les pomes, afegir-hi el par ratllat daurat i barrejar. Deixar reposar.
Estirar la massa de pasta de full en una superfície enfarinada, formant un rectangle i procurant que quedi molt fina.

Distribuir la preparació de pomes al llarg i enrotllar-la.
Doblegar les puntes i humitejar-les una mica per poder-les enganxar.

Pintar l’apfelstrudel amb mantega fossa.

Introduir-ho a forn, escalfat a 180ºC, durant una hora. Ruixar amb el got de llet i deixar-ho entre 5 i 20 minuts més, fins que veieu que estigui daurat.

Abans de servir, calent, esposar-lo amb una mica de sucre i canyella.

2 comentaris:

quim ha dit...

Mmmmmm... Em temo que no va quedar registrat el meu comentari del diumenge passat on t'informava que t'havia atorgat el premi Arte y Pico. Encara que sigui en retard, passa't pel Diumenja'm si vols saber-ne les raons.

Una abraçada

Ferran Porta ha dit...

De res, Sara Maria! Llàstima que la cuina no m'agrada gens (cuinar; menjar m'encanta :), perquè sinó m'hi posaria ara mateix, amb l'Apfel Strudel. Mmmmmmmm...!!!

Segueixen aquest bloc