Ingredients:
- 1 gall dindi d’uns 700 gr. (es pot fer amb pollastre)
- 1 ceba tallada a quarts
- 2 tiges d’api, tallades en juliana
- 3 o 4 brins de julivert fresc
- 3 cullerades d’herbes de Provença
- 5 cullerades de mantega
- sal i pebre
Deixar el gall dindi a temperatura ambient durant una hora.
Escalfar el forn a 220ªC.
Netejar el gall dindi. Esbandir-lo, dins i fora, amb aigua freda i assecar-lo amb paper de cuina.
Farcir-lo amb la ceba, l’api, el julivert i una cullerada d’herbes de Provença. Sal i pebre. Lligar-lo.
Untar el gall dindi amb la mantega desfeta. Escapar per sobre la resta d’herbes de Provença, sal i pebre.
Posar el gall dindi, amb el pit avall, sobre una safata per anar al forn untada amb mantega. Posar-ho al forn durant uns 30 minuts, tot i anant ruixant el gall dindi amb el suc que deixa anar cada 15 minuts.
Girar el gall dindi i continuar rostint-lo durant uns 20 minuts més, tot i havent baixat el forn a 170ºC. Continuar ruixant-lo amb el seu propi suc cada 15 o 20 minuts.
El temps de cocció hauria de ser d’unes 3 hores, 3 hores i mitja.
Retirar-lo del forn i cobrir-lo amb un paper d’alumini. Deixar reposar durant uns 20 minuts abans de servir.
- 1 gall dindi d’uns 700 gr. (es pot fer amb pollastre)
- 1 ceba tallada a quarts
- 2 tiges d’api, tallades en juliana
- 3 o 4 brins de julivert fresc
- 3 cullerades d’herbes de Provença
- 5 cullerades de mantega
- sal i pebre
Deixar el gall dindi a temperatura ambient durant una hora.
Escalfar el forn a 220ªC.
Netejar el gall dindi. Esbandir-lo, dins i fora, amb aigua freda i assecar-lo amb paper de cuina.
Farcir-lo amb la ceba, l’api, el julivert i una cullerada d’herbes de Provença. Sal i pebre. Lligar-lo.
Untar el gall dindi amb la mantega desfeta. Escapar per sobre la resta d’herbes de Provença, sal i pebre.
Posar el gall dindi, amb el pit avall, sobre una safata per anar al forn untada amb mantega. Posar-ho al forn durant uns 30 minuts, tot i anant ruixant el gall dindi amb el suc que deixa anar cada 15 minuts.
Girar el gall dindi i continuar rostint-lo durant uns 20 minuts més, tot i havent baixat el forn a 170ºC. Continuar ruixant-lo amb el seu propi suc cada 15 o 20 minuts.
El temps de cocció hauria de ser d’unes 3 hores, 3 hores i mitja.
Retirar-lo del forn i cobrir-lo amb un paper d’alumini. Deixar reposar durant uns 20 minuts abans de servir.
1 comentari:
Hola! Es clar que no ens importa que ens posis un enllaç, tot al contrari nosaltres encantats! També enllacem nosaltres el teu!
Publica un comentari a l'entrada