Del llibre “Cuinar per ser feliç” de la Carme Ruscalleda.
Ingredients:
- 1 pollastre de pagès d'uns 3 kg.
- 200 gr. de cansalada virada
- 2 cebes
- 2 porros
- un ramet lligat amb llorer, farigola i orenga
- 200 ml. de vinagre de Jerez
- 200 ml. de xerès sec
- 1 litre d'aigua mineral
- 1 litre d'oli d'oliva 0,4
- sal i pebre
- un xic d'oli d'oliva verge
- 200 gr. d'olives verdes sevillanes
- 200 gr. d'olives negres d'Aragó
Tallar el pollastre en 12 trossos, netejar-lo molt bé, passar-lo per les flames i repelar les potes, la creta i el pedrer.
Tallar a daus la cansalada virada. La ceba i els porros tallats a juliana.
En una cassola prou gran, i amb un xic d'oli d'oliva verge, sofregir la cansalada salpebrada fins que quedi ben rossa, uns 10 minuts.
Afegir-hi el porro i la ceba a la juliana, i el ramet d'herbes. Deixar-ho enrossir durant uns 10 minuts més.
Tirar-hi els líquids, el vinagre, el xerès, l'aigua i l'oli.
Col·locar-hi el pollastre salpebrat amb la pell a sota, les potes, la cresta i el pebrer. Ha de quedar ben cobert pel suc. Deixar que arrenqui el bull i abaixar el foc, molt lent, lentíssim. Deixar-ho coure (confitar) amb la cassola tapada durant 1 hora.
Passada la primera hora, destapar i continuar la cocció durant una hora més, a foc lentíssim. Un cop acabada la cocció afegir-hi les olives.
Es pot servir tant fred com tebi.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
4 comentaris:
Jo habia menjat pollastre amb olives a Melilla recepta moruna.
Bonica! En Kike fa poc va fer aquesta recepta i no ens va agradar massa perquè el pollastre va quedar una mica massa assaraït i perquè tenia un gust massa fort les olives, tot i així, és bo i la seva presentació al plat és boníssima. Petons reina!
Eeeii.. Jo fa temps que la vaig fer, després l'he fet amb versions divereses, i, justament, una de les coses que em van agradar és el gust d'olives que li dona.
Quina sort poder trobar pollastres criats com abans. Ací, el més paregut és un pollastre que diuen "de corral" al Mercadona, però que, tot i ser més bo que els normals, queda lluny dels bons pollastres de casa. La recepta ha de ser molt bona. Salutacions
Kike i Txell: i si en feu una altra vegada sense posar-hi olives? Besades
Publica un comentari a l'entrada