*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dilluns, 17 de novembre del 2008

Mousse de xocolata

Una de les receptes de l’últim curs de Bonpreu amb en David Lienas, per a mí un dels millors mousse que he provat. El vaig servir amb una torradeta amb oli i uns grans de sal maldon... Heu berenat algun cop pa, oli, sal i xocolata?

Ingredients:
- 175 gr. de xocolata sense llet amb un 85% de cacao
- 30 gr. d’oli d’oliva
- 4 ous
- 80 gr. de sucre


Treure els ous de la nevera una estona abans, a temperatura ambient les clares és munten molt més bé.

Separar les clares dels rovells.
Barrejar els rovells amb el sucre fins que quedi una crema blanquinosa i homogènia.
Muntar les clares a punt de neu, si pot afegir un polsim de sal per facilitar que pugin.

Desfeu la xocolata al bany maria o al microones, amb l'oli d'oliva, tot remenant-la de tant en tant per tal de facilitar que es fongui homogèniament.
Afegir a la barreja de rovells d’ou i sucre. Barrejar bé, tot retirant-ho del bany maria si fos el cas.

Incorporar, de mica en mica i amb compte les clares a punt de neu. Vigilant que les clares no baixin i incorporant l’aire a la barreja.

Poseu el mousse en petits bols o copes i deixeu-ho refredar a la nevera durant un mínim de dues hores, millor quatre.

11 comentaris:

Striper ha dit...

Molt bona transformacio de tot un clasic.

Gemma ha dit...

Aquesta mousse encara la tinc pendent, però no trigarà gaire a caure... Molt bona idea acompanyar amb una torrada amb oli i sal, genial!

Mercè ha dit...

Ostres, quina idea més bona de transformar el tradicional pa amb oli i xocolata!! Felicitats! Me l'apunto a pendents! ;)

Francesc ha dit...

Jo si que he menjat pa i oli i sal amb xocolate i pa amb oli i sucre i canella. Aquesta mousse fa una pinta boníssima! Salutacions

la vella carmanyola ha dit...

oooooohhhh!! Sara Maria, quina mousse.:)) T'ho prometo que cau i cau molt aviat!

Recordsss

Anna ha dit...

es nota que ens va agradar la classe del David, molts hem fet ja els seus postres. Si que he menjat torradetes...m'encanten amb oli i sucre ;D

Núria ha dit...

Sara, aquesta mousse es massa. El puntent de la sal maldon, i el pà amb oli m'ha agradat molt...lo del pà no sé, pero lo de la sal maldom...si que ho provaré..

Núria

Cuinagenerosa ha dit...

com no recordar el pa amb oli i sal amb xocolata que ens donaven a casa per berenar? estava boníssim, de manera que tal i com ho has fet tu, amb la mousse, amb les escates de sal, hummmm!!!

xaro ha dit...

Quina pinta!! La Laia tambè el va fer però jo encara no l'he provat i ja en tinc ganes!!
A veure si aquest cap de setmana tinc temps.
Ptnts

Anònim ha dit...

Qué s'ha de fer amb els 30 gr. d’oli d’oliva? no apareixen a la recepta, només als ingredients.

Sara Maria ha dit...

Anònim, ja està corregit. L'oli d'oliva es desfà amb la xocolata. Gràcies per l'avís

Segueixen aquest bloc