Una de les receptes de l’últim curs de Bonpreu amb en David Lienas, per a mí un dels millors mousse que he provat. El vaig servir amb una torradeta amb oli i uns grans de sal maldon... Heu berenat algun cop pa, oli, sal i xocolata?
Ingredients:
- 175 gr. de xocolata sense llet amb un 85% de cacao
- 30 gr. d’oli d’oliva
- 4 ous
- 80 gr. de sucre
Treure els ous de la nevera una estona abans, a temperatura ambient les clares és munten molt més bé.
Separar les clares dels rovells.
Barrejar els rovells amb el sucre fins que quedi una crema blanquinosa i homogènia.
Muntar les clares a punt de neu, si pot afegir un polsim de sal per facilitar que pugin.
Desfeu la xocolata al bany maria o al microones, amb l'oli d'oliva, tot remenant-la de tant en tant per tal de facilitar que es fongui homogèniament.
Afegir a la barreja de rovells d’ou i sucre. Barrejar bé, tot retirant-ho del bany maria si fos el cas.
Incorporar, de mica en mica i amb compte les clares a punt de neu. Vigilant que les clares no baixin i incorporant l’aire a la barreja.
Poseu el mousse en petits bols o copes i deixeu-ho refredar a la nevera durant un mínim de dues hores, millor quatre.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
11 comentaris:
Molt bona transformacio de tot un clasic.
Aquesta mousse encara la tinc pendent, però no trigarà gaire a caure... Molt bona idea acompanyar amb una torrada amb oli i sal, genial!
Ostres, quina idea més bona de transformar el tradicional pa amb oli i xocolata!! Felicitats! Me l'apunto a pendents! ;)
Jo si que he menjat pa i oli i sal amb xocolate i pa amb oli i sucre i canella. Aquesta mousse fa una pinta boníssima! Salutacions
oooooohhhh!! Sara Maria, quina mousse.:)) T'ho prometo que cau i cau molt aviat!
Recordsss
es nota que ens va agradar la classe del David, molts hem fet ja els seus postres. Si que he menjat torradetes...m'encanten amb oli i sucre ;D
Sara, aquesta mousse es massa. El puntent de la sal maldon, i el pà amb oli m'ha agradat molt...lo del pà no sé, pero lo de la sal maldom...si que ho provaré..
Núria
com no recordar el pa amb oli i sal amb xocolata que ens donaven a casa per berenar? estava boníssim, de manera que tal i com ho has fet tu, amb la mousse, amb les escates de sal, hummmm!!!
Quina pinta!! La Laia tambè el va fer però jo encara no l'he provat i ja en tinc ganes!!
A veure si aquest cap de setmana tinc temps.
Ptnts
Qué s'ha de fer amb els 30 gr. d’oli d’oliva? no apareixen a la recepta, només als ingredients.
Anònim, ja està corregit. L'oli d'oliva es desfà amb la xocolata. Gràcies per l'avís
Publica un comentari a l'entrada