*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dilluns, 24 de novembre de 2008

Pallarde de salmó i musclos amb holandesa d'herbes fresques


Magnífica crònica del Manel a Cuinar és generós del curs de cuina amb en Pep Nogué a Bonpreu del dijous passat.
Per tant jo passaré a penjar les receptes i en el post anterior l’àlbum de fotos de la trobada.


Ingredients:
- 300 gr. de salmó fumat, o fresc
- 40 musclos oberts al vapor i sense closca
- 5 rovells d'ou
- el suc de mitja llimona
- sal
- 50 ml. de vermut blanc
- 500 gr. de mantega
- alfàbrega, porradell, celiandre
- un got amb aigua dels musclos

Posar a fondre la mantega sense que arribi a bullir.

Aquí ens va explicar la manera de veure si una mantega és de qualitat, en fondre la bona fa poca escuma i poc xerigot o sèrum.

Posar en una safata que pugui anar al forn, un llit de salmó (tallat tipus carpaccio si es fresc) i, al damunt, els musclos sense aigua.

Aquí amplia els peixos amb els quals es pot fer la recepta, a part del salmó fresc, amb orada, llobarro...

Per fer la salsa cal emulsionar al bany maria els rovells amb el suc de mitja llimona, un pols de sal i, per aquesta recepta, un raig d'aigua dels musclos i un raig de vermut. S'ha d'anar batent amb intensitat fins que prengui una consistència que comenci a ser espesa.

Un cop estigui emulsionat ho treiem del bany maria i hi anem afegint la mantega fossa, sense l'escuma de ha quedat dalt i amb compte de no tirar-hi el xerigot que ha quedat abaix.

A mida que hi afegim la mantega fossa no deixem de batre la barreja. Ha de quedar una salsa ben emulsionada.

En cas que haguem de fer-la servir més tard, s'hi pot afegir un petit raig de nata per tal que no es talli.

Hi afegim les herbes aromàtiques picades ben fines i comprovem el punt de sal.

Escampar la salsa per sobre els muscos i salmó i posar-ho a gratinar al forn.
Servir ben calent.

Notes
D'aquí en va sortir una altra recepta amb rogers passats poc per la paella, i una holandesa feta amb la ratlladura de la pell d'una taronja. Posat al forn i gratinat.
També la possibilitat de fer una holandesa dolça (per cada 2 rovells, 50 gr. de sucre), escampada sobre un llit de maduixes i gratinada al forn.

8 comentaris:

CocinArte ha dit...

Sara, em va agradar moltíssim el gust d'aquesta recepte..Segur que la provaré aviat. T'ha quedat fantàstica.

Petonets
Núria

Striper ha dit...

S'me ha fet la boca aigua, quina salivera.

angels ha dit...

Quina recepta mes curiosa, la barreja de salmó i els musclos, tindrem que provar-la

manel ha dit...

sara, molt bona idea posar aquestes receptes tu que tens bones fotos. de fet, jo dissabte ja vaig fer l'amanida i tinc el post fet i a punt per penjar-lo demà, i aquesta pallarde no crec que trigui gaire a caure perquè em va agradar molt.

La cuina vermella ha dit...

gràcies per compartir-ho!

xaro ha dit...

Jo tampoc trigaré gaire a fer-la, tot i que la salsa holandesa em fa una mica de respecte, espero que amb les explicacions que ens va donar m'en surti!!

Anna ha dit...

Aquest és el plat que més em va cridar l'atenció. Ara...no sé com el combinaré...si salmó i musclos, o amb orada...mmmm...veurem!!

Sara ha dit...

Que bo, si senyora!

A més, m'encanta que ens transmetis, a part de les receptes, aquestes variants que donen valor a una elaboració culinaria: que pugui ser dolça, salada...!

No té preu!

Segueixen aquest bloc

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...