*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

divendres, 19 de desembre del 2008

Amanida de papaia, pinya i gambes

Divendres varem anar amb la Marta de Pa de nous, a un dels genials cursos del Pep Nogué per Bonpreu i Descobrir Cuina, aquesta és una de les receptes. Com que la Marta ja ha fet la crònica no la faig jo, podeu llegir-la aquí.

Ingredients:
- 500 gr. de papaia que sigui madura però dura
- 300 gr. de gambetes cuites pelades
- 250 gr. de pinya
- 8 tomàquets cirera o tomàquets pelats i tallats a daus
- 1 enciam tallat menut o escalora
- 4 fulles d’alfàbrega
- 100 ml. d’oli d’oliva verge
- el suc de mtija llimona
- sal


Pelar la papaia, treure’n les llavors negres que són molt amargants, i tallar-la a trossos irregulars.
Tallar la pinya igual, a trossos irregulars.
Barrejar en un bol la papaia, la pinya, les gambes, els tomàquets partits per la meitat, l’enciam, l’alfàbrega trencada a trossos petits, l’oli, el suc de mitja llimona i un pols de sal.

Remanar-ho bé i estarà llest per servir.
És important que la fruita estigui a temperatura ambient, ja que freda perd tot el gust.

8 comentaris:

Mercè ha dit...

Sara Maria, quan he vist la foto he dit... aquesta és l'amanida de papaya i gambes del Descobrir Cuina d'aquest mes! O sigui que al número del mes vinent... ja sé a qui hi hauré de buscar a la foto! ;)

Striper ha dit...

Sort que acabo de sopar, per que si no m'ho memjo.

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Una amanida diferent i segur que saborosa!!!!

Gemma ha dit...

I no posaràs foto del torró amb blat de moro?
Quina sort haver pogut anar al taller, a veure si el gener hi podem anar tota la colla!

Cuinagenerosa ha dit...

sara, tu no pares, t'apuntes a totes! sort que després ens ho expliques i ens ho il·lustres magníficament.
a veure si a la pròxima coincidim.

enric ha dit...

M'han fet un regal magnífic: Una panera preciosa curulla de fruites i d'hortalisses. Em sabrà greu desfer-la, però no vull que se'm faci malbé res, i com que hi ha papaia i pinya, les faré servir per fer aquesta amanida. (Sí, Manel, sí... Ho has llegit bé. Un dia és un dia, home!)

Sara Maria, et torno a agrair de tot cor les fotografies, i et desitjo que passis unes bones festes.

josep ha dit...

Aqueswta amanida entra pels ulls. Suposo que ha d'estar molt bona, però la foto encara la fa millor.
Una abraçada

La cuina vermella ha dit...

Que bé que us ho munteu! petonets!

Segueixen aquest bloc