Del llibre El gran llibre de la cuina de les àvies, d'en Jaume Fàbrega. Diu que és típic del Ripollès i d'altres comarques de muntanya. Les quantitats són per fer-ne per una colla. Quan vaig veure la recepta vaig recordar que la meva àvia en feia un de semblant, però com que no en tinc la recepta, poso aquesta.
Ingredients:
- 1-2 cabeces d'alls
- 2 llesques petites de pa torrat
- vi dolç
- 200 gr. de galetes Maria
- 1 kg. de pomes
- 1 cullerada de sucre
- 6 rovells d'ou
- sal
- oli d'oliva verge
Mullar el pa torrat amb el vi dolç i reservar.
Peleu les pomes, treure'n el cor, i feu-les bullir amb poca aigua uns minuts. Escorreu-les i reserveu-les.
Peleu els alls, si voleu treieu-ne el nervi, poseu-los en un morter i piqueu-los bé fins fer-ne una pasta llisa i uniforme. Poseu aquesta pasta en una cassola de terrissa.
Feu el mateix amb les llesques de pa torrat xopades en el vi dolç, escorreu-les, feu-ne una pasta en el morter i afegiu-les a la cassola.
Igualment amb les galetes Maria, tot reduïnt-les a farinetes. També amb les pomes.
Afegir a la cassola els rovells d'ou, una cullerada petita de sucre i un pessic de sal. Remeneu-ho tot amb la mà de morter. Ha de quedar com una pomada homogènia.
En aquest punt començar a tirar-hi l'oli d'oliva gota a gota sense deixar de remanar i tot vigilant que no es negui.
Es aconsellable servir-lo en la mateixa cassola. No posar-ho a la nevera.
S'hi poden afegir nous picades.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
5 comentaris:
Una recepta ben original per a un allioli. Serà una romanalla medieval de la nostra cuina? Salutacions.
És molt interessant aquesta recepta i, realment, sembla molt bona per acompanyar qualsevol plat.
Crec que, en comptes de galetes Maria, hi posava carquinyolis...
Uala!
Quina recepta més curiosa, no? Com la menjàveu a ca la teva àvia? Com un allioli "normal"?
Besets!
Si, malgrat que la major part acabava sobre una llesca de pa torrat...
Publica un comentari a l'entrada