
- 2 trossos gruixuts de tonyina
- 1 ceba
- oli d'oliva
- vinagre blanc
- 100 gr. de sal per cada quilo de peix
- aigua
- grans de pebre
- 2 fulles de llorer
Posar en una olla amb aigua els trossos de tonyina, una fulla de llorer, la ceba sencera i la sal (jo n'hi vaig posar menys).
Deixar-ho bullir durant dues hores.
Escòrrer els talls de tonyina, embolicar-los amb un drap blanc i deixar-los reposar a la nevera durant unes 24 hores (jo les vaig deixar menys).
Netejar de pell i espines la tonyina i fer-ne bocins grans. Col·locar-los dins un pot de vidre.
Omplir el pot amb tres quarts d'oli d'oliva i un quart amb un bon vinagre blanc. Afegir-hi grans de pebre i una fulla de llorer i deixar reposar dues hores per què es reparteixin bé els líquids .
Tancar el pot i feu-lo coure al bany maria per fer el buit dins.
5 comentaris:
Una bona recepta per fer conserves, que les tinc una mica oblidades.
Ja ens veurem quan siguis a la plaça Sant Jaume. Estarem en contacte.
Fins aviat
Molt bona recepta pet aprofotar quant la tonyina esta be de preu.
¡Ñam Ñam! Atún en escabeche con escalivada.......
Sueño de una sobremesa de verano
Saludetes
M'encanta la tonyina i l'escabetx. Deliciós...
boníssim!
Publica un comentari a l'entrada