Ingredients:
- 2 trossos gruixuts de tonyina
- 1 ceba
- oli d'oliva
- vinagre blanc
- 100 gr. de sal per cada quilo de peix
- aigua
- grans de pebre
- 2 fulles de llorer
Posar en una olla amb aigua els trossos de tonyina, una fulla de llorer, la ceba sencera i la sal (jo n'hi vaig posar menys).
Deixar-ho bullir durant dues hores.
Escòrrer els talls de tonyina, embolicar-los amb un drap blanc i deixar-los reposar a la nevera durant unes 24 hores (jo les vaig deixar menys).
Netejar de pell i espines la tonyina i fer-ne bocins grans. Col·locar-los dins un pot de vidre.
Omplir el pot amb tres quarts d'oli d'oliva i un quart amb un bon vinagre blanc. Afegir-hi grans de pebre i una fulla de llorer i deixar reposar dues hores per què es reparteixin bé els líquids .
Tancar el pot i feu-lo coure al bany maria per fer el buit dins.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
5 comentaris:
Una bona recepta per fer conserves, que les tinc una mica oblidades.
Ja ens veurem quan siguis a la plaça Sant Jaume. Estarem en contacte.
Fins aviat
Molt bona recepta pet aprofotar quant la tonyina esta be de preu.
¡Ñam Ñam! Atún en escabeche con escalivada.......
Sueño de una sobremesa de verano
Saludetes
M'encanta la tonyina i l'escabetx. Deliciós...
boníssim!
Publica un comentari a l'entrada