*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dilluns, 23 de març del 2009

Conserva de tonyina en escabetx

Ingredients:
- 2 trossos gruixuts de tonyina
- 1 ceba
- oli d'oliva
- vinagre blanc
- 100 gr. de sal per cada quilo de peix
- aigua
- grans de pebre
- 2 fulles de llorer


Posar en una olla amb aigua els trossos de tonyina, una fulla de llorer, la ceba sencera i la sal (jo n'hi vaig posar menys).

Deixar-ho bullir durant dues hores.

Escòrrer els talls de tonyina, embolicar-los amb un drap blanc i deixar-los reposar a la nevera durant unes 24 hores (jo les vaig deixar menys).

Netejar de pell i espines la tonyina i fer-ne bocins grans. Col·locar-los dins un pot de vidre.

Omplir el pot amb tres quarts d'oli d'oliva i un quart amb un bon vinagre blanc. Afegir-hi grans de pebre i una fulla de llorer i deixar reposar dues hores per què es reparteixin bé els líquids .

Tancar el pot i feu-lo coure al bany maria per fer el buit dins.

5 comentaris:

Glòria ha dit...

Una bona recepta per fer conserves, que les tinc una mica oblidades.

Ja ens veurem quan siguis a la plaça Sant Jaume. Estarem en contacte.

Fins aviat

Striper ha dit...

Molt bona recepta pet aprofotar quant la tonyina esta be de preu.

Anònim ha dit...

¡Ñam Ñam! Atún en escabeche con escalivada.......
Sueño de una sobremesa de verano
Saludetes

Francesc ha dit...

M'encanta la tonyina i l'escabetx. Deliciós...

La cuina vermella ha dit...

boníssim!

Segueixen aquest bloc