*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dijous, 4 de febrer del 2010

Blinis de patata i salmó fumat amb salsa de mostassa

Una senzilla recepta que Pep Nogué ens va ensenyar i que, em consta, que una participant va fer aquell mateix vespre. Estaven genials.

Ingredients:
- 250 gr. de puré de patata
- 4 rovells d'ou
- 2 clares d'ou
- 50 gr. de farina
- 230 ml. de nata líquida
- sal
- 20 trossos de salmó fumat
- 25 gr. de mostassa antiga
- 100 ml. d'oli d'oliva verge
- 150 gr. d'herbes de canonges
- 50 gr. d'ous de salmó
- 50 gr. de germinat d'alfals

Barrejar el puré de patata, els rovells, les clares, la farina, 30 ml. de la nata líquida i un pols de sal amb l'ajut de la batedora elèctrica, fins que quedi una massa espessa homogènia i fina. Reservar-la en fred.

Per fer la salsa de mostassa posar al foc els 200 ml restants de nata líquida, la mostassa antiga i un pols de sal. Deixar coure un minut, remanar i ja està llesta. Si volem que quedi més cremosa, fora del foc, s'hi afegeix un rovell d'ou.

Posar una paella al foc amb un raig d'oli i quan sigui calent, anar-hi tirant petites cullerades de la pasta de blinis. Posar-hi un tros de salmó al damunt de cadascún i deixar coure uns segons fins que quedin rossos.
Girar-los i deixar coure 10 segons més per la part del salmó. Reservar en un plat amb paper de cuina.

Al fons d'un plat posar posar una mica de salsa i els blinis al damunt.
Decorar amb ous de salmó al damunt i uns brins de germinat. Al costat unes fulles de canonges amanides ab un pols de sal gruixuda i un fil d'oli d'oliva.

Aquest blinis es poden fer amb altres ingredients: làmines de ceps, botifarra negra...

6 comentaris:

Francesc ha dit...

Una recepta senzilla, abellidora i assequible amb el preu. Molt bona!!!! Besades

Xavier ha dit...

La veritat és que tenen una pinta deliciosa...

Són fàcils de trobar els ous de salmó?

D'on deu venir la paraula "blini"? Pareix com a grega, ah?

Sílvia A. ha dit...

Que bo!! m'agraden les receptes senzilles i tant maques!

Sara Maria ha dit...

Si Xavier, crec que són fàcils de trobar, almenys aquí a Barcelona... Si no tens l'opció de posar-hi caviar vermell... Però molt millor ous de salmó (venen en pots de vidre)

Marta Padenous ha dit...

Tinc moltes ganes de fer blinis, tinc una recepta i ho he de provar...i tant! (amb salmó ooooh!)
Ptnts

Anònim ha dit...

Hola Sara, sóc la Mercè's, l'amiga de la Gloria.Aquests blinis i la classe de'n Pep Nogué em va agradar moltíssim!.Vaig fer els blinis amb salmó i l'endemà amb botifarra negra i amb formatge-orenga.Crec que tot i que també van quedar bons el més encertat és el salmó ja que lliguen perfectament els gustos suaus.Felicitats per aquest blog tant EXQUISID!fa venir salivera...

Segueixen aquest bloc