La segona de les receptes que ens va realitzar en Pep Nogués a l’Espai Consum Bonpreu amb els productes DOP-IGP.
Un cop més cal dir que no cal fer-la amb formatge fresc, queda molt bé amb 250 gr. d’Idiazábal ratllat i 250 gr. de nata; O qualsevol altre formatge que tinguem a la nevera, tot guardant les proporcions anteriors si no es tracta d’un formatge fresc.
El farro és com li diuen a la Garrotxa a la farina de blat de moro. Compte, la Maizena és midó de blat de moro, no pas farina; en el cas de fer servir Maizena poseu-ne la meitat.
S’hi pot afegir pell ratllada ben fina de llimona o suc de llimona.
Els fruits poden ser congelats.
Ingredients:
- 500 gr. de formatge fresc
- 4 rovells d’ou (100 gr.)
- 100 gr. de farro de blat de moro
- 30 gr. de llet en pols
- 4 clares d’ou (160 gr.)
- 150 gr. de sucre
- mantega i farina per encamisar el motlle
- 200 gr. de maduixots
- 100 gr. de sucre
- 50 gr. de mantega
Encamisar el motlle, de 4 cm d’altura, amb la mantega i la farina. Reservar.
Barrejar el formatge fresc, els rovells, el farro i la llet en pols amb el batedor elèctric fins que quedi una pasta fina i homogènia. Reservar.
Muntar les clares a punt de neu, quan estiguin muntades anar-hi afegint el sucre tot continuant batent.
Incorporar una mica de la merenga a la crema de formatge (una tercera part), mesclar delicadament amb ajut d’una espàtula. Després afegir-hi la resta de la merenga amb el mateix compte.
Ompliu el motlle sense arribar a dalt de tot. Coure’l durant 45 minuts al forn a 170ºC.
Feu la prova de l’agulla per saber que és cuit. Deixar reposar.
Netejar i tallar a daus els maduixots. En una paella posar-hi la mantega al foc. Quan s’hagi fos, afegir el sucre, sacsejar sense remenar.
Quan comenci a estar desfet el sucre, afegir-hi els maduixots, i si es vol, un raig de vi blanc.
Deixar coure fins que agafi consistència.
Servir un tall del pastís acompanyat d’una cullerada de maduixots estofats.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
6 comentaris:
Crec que per la dieta no va be.
Fa una pinta boníssima!!! A més, els maduixots m'agraden molt. Salutacions
Em sembla d'allò més original estofar els maduixots, un dotze sobre deu!
Petons
Jo també trobo molt original estofar els maduixots, han de quedar genials servits calents amb el pastís!
Qué pinta, maja!!!!!!
Bon vespre!
Només volia dir-te que fa uns quants dies vaig fer les piruletes de xocolata que tu i la Gemma penjàreu als blogs respectius. Les vaig regalar en un dinar que férem i la gent es queda BOCABADADA!
Gràcies!
Publica un comentari a l'entrada