La Mireia ens va ensenyar a fer-los d'una manera tant planera, com sempre fa, que ens va animar a fer-los a casa de seguida, La cuina de casa va ser la més ràpida, jo els vaig fer el dilluns següent per dur a la feina. Realment genials.
Ingredients:
- 100 gr. d'ametlles crues amb pell
- 175 gr. de farina
- 100 gr. de sucre
- 1 ou
- Ratlladura de pell de llimona ben fina
- 1 culleradeta de llevat en pols
Posar en remull les ametlles crues, amb 2-5 minuts en tindrem suficient.
Barrejar la farina amb el llevat. Reservar.
En un bol, i amb l'ajut de les baretes elèctriques, barrejar l'ou amb el sucre i la ratlladura de pell de llimona.
Quan hagi agafat volum afegir-hi la farina i el llevat. Ha de quedar com grumolls.
Afegir-hi les ametlles, no cal escórrer-les massa, i barrejar, ara si, amb les mans. Si veieu que queda massa sec (hi ha de quedar una mica) afegiu aigua tot esquitxant-la.
Partir la massa en dos i fer, sobre una safata per anar al forn, dos cilindres grans.
Posar al forn a 180ºC durant uns 15 minuts, quan comencin a agafar color.
Treure-les i tallar els carquinyolis al biaix, posar-los en la safata un altre cop i al forn! Uns 5 minuts més tot abaixant el forn.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
7 comentaris:
Molt xulos!!!!segur que no en comprem mai més!
Petonets
Jo vull fer-ne aquest cap de setmana!
I, a més, si veus els ingredients que tenen els de brioixeria industrial... és que no fan gens de ganes de comprar-los!
:)
Que senzills de fer i que bons que estaven
Petons
Què tal uns carquinyolis per acompanyar un tè?. Jo els tinc pendents de fer, però segur que cauran!
Jo tinc la sana intenció de fer-los aquest cap de setmana,acompanyats de Ratafia! a veure si em queden tan bonics coma tú!Mercè-dest.cass
Quina bona cara fan!!! Així com vaig de feina de l'institut no sé quan podré penjar coses al blog. Salutacions
Els fruits de la Mireia Carbó, amb un bon te, bonissims!!! Petonets
Publica un comentari a l'entrada