*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

divendres, 26 de març de 2010

Crema de carxofes amb botifarra negra i pernil

Què bona aquesta crema que ens va fer la Mireia Carbó al Club Social Caprabo!

Ingredients:
- 1 1/2 kg. de carxofes pesades en brut (500 gr. de cors de carxofa)
- 1 ceba
- 1 litre d'aigua
- 1 gra d'all
- 2 formatges en porcions
- oli d'oliva verge
- sal
Per l'acompanyament:
- 100 gr. de botifarra negra
- 50 gr. de pernil salat
- oli d'oliva verge

Netejar les carxofes.
Fer un sofregit amb la ceba i l'all.
Afegir-hi els cors de carxofa, l'aigua i un pessic de sal. Deixar-ho coure fins que siguin tendres.
Afegir-hi els formatgets i triturar-ho tot plegat, passar-ho pel coladors xinès.
Jo no tenia formatgets, però tenia un iogurt grec d'aquells que semblem formatge fresc, i va quedar també molt bona.

Tallar la botifarra a daus petits i passar-la per la paella amb un raig d'oli juntament amb el pernil, reservar-ne l'oli.

Servir la crema amb els talls de botifarra i pernil i fer-hi un rajolí amb l'oli de la paella.

13 comentaris:

Striper ha dit...

Crec que te que estar per llepar-se els dit.

Xavier ha dit...

Una bona manera de cuinar les carxofes. Sobretot per a la gent que no li acaben de fer el pes!

;)

mercè ha dit...

Surt molt bona aquesta crema, i això que no sóc una gran entusiasta de les carxofes!.A reveure SaraMaria.

MaryLou ha dit...

QUé bona!! la tinc a pendents encara!
Petons

Maria ha dit...

Mmmmm, les receptes de la Mireia Carbó sempre et fan quedar bé!! Petonets

starbase ha dit...

Carxofes forever!!

Glòria ha dit...

És que no donem l'abast amb tantes receptes noves, eh?. Aquesta l'he fet i va quedar molt bona!.

Sara Maria ha dit...

Doncs si, per llepar-s'hi els dits... I és cert les receptes de la Mireia són genials. Glòria, jo no dono l'abast, això segur!!!!

Francesc ha dit...

M'encanta la carxofa!!! Aquesta queda apuntadíssima!!!

xavier ha dit...

Senzill i bo. Amb el que ens agraden les carxofes.

No fa falta més!

Lídia ha dit...

Sara
t'he descobert a la pàgina de petitchef, en el menú diari, i m'ha agradat el que he vist en el teu blog.
Aquesta cremeta la probaré el divendres que venen els meus pares a sopar

Anònim ha dit...

Desde www.alimentacionselecta.com queremos invitar a todos los amantes de la buena gastronomía y de los Productos Artesanales a que conozcan nuestra web dedicada a la distribución a Doicilio de Alimentación Selecta, así como nuestras exquisitas Anchoas de Santoña (en 4 formatos distintos), nuestra extraordinaria Selección de Productos de las Rías Gallegas, o nuestros Grandes Vinos a precios súper interesantes. ¡Denos sus opinión sobre nuestra web!. Su opinión nos interesa de verdad. Gracias. Saludos Javier.

Sara Maria ha dit...

No accepto anònims de propaganda, però el missatge anterior m'ha semblat correcte, i en visitar el web va semblat interessants els productes que té. Per això l'he publicat.

Segueixen aquest bloc

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...