Aquesta és la recepta que em va causar més sorpresa de les que ens va fer en Pep Nogué a l'Espai Consum de Bonpreu el dia dedicat als productes DOP-IGP, aquest cop a les mongetes del ganxet.
Ingredients:
- 200 de mongetes cuites (veure aquí per saber com coure-les)
- 2 dl de brou de coure les mongetes
- 1 molla de pa
- 1 raig de vinagre de vi blanc
- 2 grans d'all
- 1 tomàquet madur
- 1 pebrot verd
- 1 pebrot vermell
- 2 dl d'oli d'oliva verge
- aigua mineral
- sal
Remullar la molla de pa amb el vinagre.
Posar en un pot alt i estret les mongetes cuites, el brou de coure-les, la molla de pa remullada, els grans d'all pelats, el tomàquet escaldat i pelat, els pebrots i l'oli d'oliva.
Triturar fins que quedi una barreja ben fina i homogènia. Si cal anar afegint aigua fins aconseguir la densitat que ens agradi.
Tastar i corregir de sal, hem d'anar amb compte ja que el brou de coure les mongetes ja porta sal. Passar-ho per un colador xinès.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
8 comentaris:
Sí que és curiós aquest "gaspatxo", no m'estranya gens que us sorprenguésseu molt. Ara, fa un aspecte deliciós. Salutacions
Una bona idea per a la cuina de gotets, amb un bon producte català. Ho farem!
Hola Sara Maria: però es menja fred?,amb cullera?,és sorprenent, gràcies per explicar la recepta! bons dies de festa!mercè-dest.cass.
Oh, quina delicadesa de plat.
Sensacional.
És realment deliciós. Es menja fred o a temperatura ambient, amb cullera o en un got. I es pot guarnir, com per exemple amb encenalls cruixents de pernil
A casa, un cop per setmana, se'n couen, de mongetes del ganxet. Ens agraden moltíssim, simplement, amb un raig d'oli d'oliva. Curiós, curiós, aquest "gaspatxo". El provarem!
sería muy dificil incluir además la traducción al castellano y así nos enteramos todos? muchas gracias resalao.
Pacomontes, al lado tienes el traductor de Google que va muy bien.
Publica un comentari a l'entrada