*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dimarts, 30 de març del 2010

Gaspatxo de mongetes del ganxet

Aquesta és la recepta que em va causar més sorpresa de les que ens va fer en Pep Nogué a l'Espai Consum de Bonpreu el dia dedicat als productes DOP-IGP, aquest cop a les mongetes del ganxet.

Ingredients:
- 200 de mongetes cuites (veure aquí per saber com coure-les)
- 2 dl de brou de coure les mongetes
- 1 molla de pa
- 1 raig de vinagre de vi blanc
- 2 grans d'all
- 1 tomàquet madur
- 1 pebrot verd
- 1 pebrot vermell
- 2 dl d'oli d'oliva verge
- aigua mineral
- sal

Remullar la molla de pa amb el vinagre.

Posar en un pot alt i estret les mongetes cuites, el brou de coure-les, la molla de pa remullada, els grans d'all pelats, el tomàquet escaldat i pelat, els pebrots i l'oli d'oliva.

Triturar fins que quedi una barreja ben fina i homogènia. Si cal anar afegint aigua fins aconseguir la densitat que ens agradi.

Tastar i corregir de sal, hem d'anar amb compte ja que el brou de coure les mongetes ja porta sal. Passar-ho per un colador xinès.

8 comentaris:

Francesc ha dit...

Sí que és curiós aquest "gaspatxo", no m'estranya gens que us sorprenguésseu molt. Ara, fa un aspecte deliciós. Salutacions

Glòria ha dit...

Una bona idea per a la cuina de gotets, amb un bon producte català. Ho farem!

mercè ha dit...

Hola Sara Maria: però es menja fred?,amb cullera?,és sorprenent, gràcies per explicar la recepta! bons dies de festa!mercè-dest.cass.

starbase ha dit...

Oh, quina delicadesa de plat.
Sensacional.

Sara Maria ha dit...

És realment deliciós. Es menja fred o a temperatura ambient, amb cullera o en un got. I es pot guarnir, com per exemple amb encenalls cruixents de pernil

Assur ha dit...

A casa, un cop per setmana, se'n couen, de mongetes del ganxet. Ens agraden moltíssim, simplement, amb un raig d'oli d'oliva. Curiós, curiós, aquest "gaspatxo". El provarem!

pacomontes ha dit...

sería muy dificil incluir además la traducción al castellano y así nos enteramos todos? muchas gracias resalao.

Sara Maria ha dit...

Pacomontes, al lado tienes el traductor de Google que va muy bien.

Segueixen aquest bloc