Què bona aquesta crema que ens va fer la Mireia Carbó al Club Social Caprabo!
Ingredients:
- 1 1/2 kg. de carxofes pesades en brut (500 gr. de cors de carxofa)
- 1 ceba
- 1 litre d'aigua
- 1 gra d'all
- 2 formatges en porcions
- oli d'oliva verge
- sal
Per l'acompanyament:
- 100 gr. de botifarra negra
- 50 gr. de pernil salat
- oli d'oliva verge
Netejar les carxofes.
Fer un sofregit amb la ceba i l'all.
Afegir-hi els cors de carxofa, l'aigua i un pessic de sal. Deixar-ho coure fins que siguin tendres.
Afegir-hi els formatgets i triturar-ho tot plegat, passar-ho pel coladors xinès.
Jo no tenia formatgets, però tenia un iogurt grec d'aquells que semblem formatge fresc, i va quedar també molt bona.
Tallar la botifarra a daus petits i passar-la per la paella amb un raig d'oli juntament amb el pernil, reservar-ne l'oli.
Servir la crema amb els talls de botifarra i pernil i fer-hi un rajolí amb l'oli de la paella.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
12 comentaris:
Crec que te que estar per llepar-se els dit.
Una bona manera de cuinar les carxofes. Sobretot per a la gent que no li acaben de fer el pes!
;)
Surt molt bona aquesta crema, i això que no sóc una gran entusiasta de les carxofes!.A reveure SaraMaria.
QUé bona!! la tinc a pendents encara!
Petons
Mmmmm, les receptes de la Mireia Carbó sempre et fan quedar bé!! Petonets
Carxofes forever!!
És que no donem l'abast amb tantes receptes noves, eh?. Aquesta l'he fet i va quedar molt bona!.
Doncs si, per llepar-s'hi els dits... I és cert les receptes de la Mireia són genials. Glòria, jo no dono l'abast, això segur!!!!
M'encanta la carxofa!!! Aquesta queda apuntadíssima!!!
Senzill i bo. Amb el que ens agraden les carxofes.
No fa falta més!
Sara
t'he descobert a la pàgina de petitchef, en el menú diari, i m'ha agradat el que he vist en el teu blog.
Aquesta cremeta la probaré el divendres que venen els meus pares a sopar
No accepto anònims de propaganda, però el missatge anterior m'ha semblat correcte, i en visitar el web va semblat interessants els productes que té. Per això l'he publicat.
Publica un comentari a l'entrada