*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dimecres, 10 de març del 2010

Farcellets de verdures Mamabelle del David Lienas

Foto: SaraMaria
Una de les receptes vegetarianes que ens va ensenyar en David Lienas al curs de cuina de l’Espai Consum de Bonpreu. Val la pena, el farcit pot servir per acompanyament de xai o porc, estava molt bo. Aniré afegint comentaris, ja sabeu que en David no deixa mai de donar informació associada a la recepta que està fent.

Ingredients:
- 450 gr. d’albergínies
- 50 gr. de crema de llet (del 18%)
- 40 gr. de formatge per untar (tipus Philadelphia) o fresc de cabra
- 10 gr. de parmesà reggiano
- 50 gr. de maionesa
- 150 gr. de gírgoles, xampinyons, xiitake...
- 300 gr. de pastanaga
- 300 gr. de carbassó
- 150 gr. de soja germinada
- 200 gr. de puntes d’espàrrecs bladers
- 150 gr. de mongetes baby
- 3 alls
- sal i pebre negre
- oli d’oliva verge
- 4 crepes o pasta brick


Rentar les albergínies, punxar-les amb una forquilla i col•locar-les en una safata que pugui anar al forn sobre una placa de silicona. Coure al forn a uns 180ºC fins que estiguin toves. Deixar-les refredar i pelar-les.
En alguns països del mediterrani, com Grècia, no es pelen i es trituren amb la pell i tot.

Triturar les albergínies amb la crema de llet, la maionesa i els dos formatges. Rectificar de sal i pebre amb compte per que un dels formatges ja és salat. Reservar.

Treure les petites punxes que puguin tenir els talls dels espàrrecs amb ajut d’un ganivet esmolat. Si són prims no cal pelar-los. Escaldar-los en agua amb sal durant dos minuts. Escorre’ls i deixar-los refredar dins un bol amb gel per tallar-ne la cocció. Treure’ls de l’aigua i tallar-los en juliana. Reservar.

Llevar les puntes de les mongetes tendres, salar-les i coure-les al vapor durant uns 7 minuts. Refredar en aigua amb gel i tornar a escórrer. Talleu-les a trossos d’uns cinc centímetres de llarg, com si fos en juliana. Reservar.

Afegint bicarbonat a l’aigua dels espàrrecs aconseguim conservar-ne el color verd brillant. Una altre opció és bullir-los amb molta, molta aigua.

Pelar i rentar bé la pastanaga, tallar-la en juliana. Reservar.
Rentar bé el carbassó, tallar-ne la part verda de la pell en juliana (es pot guardar la part interior per fer-ne una crema). Reservar.

Rentar la soja, tot repassant els brots per què no n’hi hagi cap fet malbé. Reservar-la.
Rentar els bolets. Reserveu-los.

En una cassola ampla, preferentment antiadherent, posar un rajolí d’oli. Quan estigui calent, saltar-hi la pastanaga tot remenant-la sovint per què no es cremi.
Quan comenci a estar daurada (un parell o tres de minuts), afegir-hi el carbassó.
Repetir l’operació amb els espàrrecs, la mongeta i la soja (en aquest ordre).
La cocció ha de ser curta per tal que les hortalisses quedin cruixents.

Mentre es couen, tallar els bolets en juliana (els xampinyons s’oxiden si es deixen molta estona tallats). Barrejar-lo amb les hortalisses i saltejar-los. Abaixar el foc.

Picar els alls i ofegar-los. Rectificar de sal i pebre. Deixar coure un parell de minuts. I, ja fred, barrejar-lo amb el preparat d’albergínies.

Disposar al mig de cadascuna de les crepes una mica de barreja d’hortalisses. Tanqueu-les en forma de farcell de tal manera que el farcit quedi completament tancat dins la massa del crep. Tancar-les amb un parell d’escuradents per tal que no s’obri.

Posar els farcells sobre una placa de silicona, en una safata per anar al forn. Enforneu durant uns 15 minuts a foc mig abans de servir. Recordeu de treure els escuradents abans de servir-les.

Ens va donar unes pistes per fer crepes, com ara afegir a la massa ratlladura de pell de taronja ben fina, o de mandarina; fer coure la mantega, daurar-la, i afegir-la a la massa de crep (així no es necessita mantega al coure-la).

7 comentaris:

starbase ha dit...

Aquest darrer truc d'incorporar la mantega a la massa del crep el trobo sensacional.

El posarè en pràctica!

Una creueta positiva més a la llista del David. I en van...

Francesc ha dit...

Quina cosa més bona!!! Els consells per a les crêpes me'ls apunte per si mai en faig. Besades

MaryLou ha dit...

Molt bo!!! Això encara no ho he provat! és que amb totes les receptes tan bones que poseu tinc molta feina acumulada!!
Petonets

Striper ha dit...

Coi m'han agradat prenc nota!!

illetapitita ha dit...

Boníssims aquests farcellets de verdures!
Bon consell!
Una abraçada!

Glòria ha dit...

n 10 per la foto del saltejant en plena acció!

mercè ha dit...

Hola Sara: la recepta xula,el reportatge "stupendu"!, la classe super interessant!! A REVEURE!MERCÈ,DEST.CASS.

Segueixen aquest bloc