Aquesta recepta, també del curs de mongetes del ganxet amb en Pep Nogué, obre les portes a un munt de hummus diferents... Al llenties per exemple.
Ingredients:
- 400 gr. de mongetes del ganxet cuites (per coure-les veure aquí)
- 40 gr. de tahini, puré de sèsam
- 2 grans d'all
- el suc de mitja llimona
- 1 gr. de comí
- 50 ml. d'oli d'oliva extra verge d'arbequines
- 30 filets de seitons marinats
- 10 fulles de julivert fresc
- 5 gr. de pebre vermell agredolç
- sal
- pebre negre en gra
- 100 ml d'oli de sèsam o girasol
- 20 gr. de festuc picats
Escórrer les mongetes i triturar-les juntament amb els dos grans d'all, la meitat de la tahini, el suc de llimona, un xic de comí, l'oli de sèsam i un pols de sal i pebre negre acabat de moldre.
Tastar i corregir del que calgui segons els gust.
Picar les fulles de julivert finament i barrejar-les a l'humus. Posar petites racions a cada plat amb ajut d'una anella d'emmotllar. Anar col·locant els filets de seitons al voltant.
Amanir amb un fil d'oli d'oliva d'arbquina, pebre vermell i els festucs picats.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
8 comentaris:
Hummmm, molt interessant. Tot i que et confesso que mai de la vida farè hummus amb mongeta del ganxet. Per a mi, les del ganxet són per menjar a cullerades i gaudir-les en la seva textura natural.
Ho farè, però amb mongeta 'normal'.
:)
Una manera de servir i cuinar l'humus ben diferent a la que estem acostumats. Realment és un entrant de festa! Salut i alegria.
Caram! Quin nivellarro!
I és bo de trobar el puré de sèsam? En quin tipus de botiga el puc trobar?
La presentació és deliciosa!
Uau, només el nom ja fa venir gana... i la foto... m'apunto la recepta!
Aixo he menjat pro amb cigrons.
OOOOOOOH!!L'humus és sensacional, aquesta recepta ha de ser boníssima!gràcies! A REVEURE,Mercè-dest.cass.
Em sembla una recepta ben original. No sabia que es podia fer "humus" amb mongetes del ganxet. Sempre ho havia vist fet amb cigrons. Salutacions
El tenim pendent per desprès de les vacances.
Petonets
Publica un comentari a l'entrada