*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

diumenge, 4 d’abril del 2010

Humus de mongetes del ganxet amb seitons i festucs

Aquesta recepta, també del curs de mongetes del ganxet amb en Pep Nogué, obre les portes a un munt de hummus diferents... Al llenties per exemple.

Ingredients:
- 400 gr. de mongetes del ganxet cuites (per coure-les veure aquí)
- 40 gr. de tahini, puré de sèsam
- 2 grans d'all
- el suc de mitja llimona
- 1 gr. de comí
- 50 ml. d'oli d'oliva extra verge d'arbequines
- 30 filets de seitons marinats
- 10 fulles de julivert fresc
- 5 gr. de pebre vermell agredolç
- sal
- pebre negre en gra
- 100 ml d'oli de sèsam o girasol
- 20 gr. de festuc picats

Escórrer les mongetes i triturar-les juntament amb els dos grans d'all, la meitat de la tahini, el suc de llimona, un xic de comí, l'oli de sèsam i un pols de sal i pebre negre acabat de moldre.
Tastar i corregir del que calgui segons els gust.

Picar les fulles de julivert finament i barrejar-les a l'humus. Posar petites racions a cada plat amb ajut d'una anella d'emmotllar. Anar col·locant els filets de seitons al voltant.
Amanir amb un fil d'oli d'oliva d'arbquina, pebre vermell i els festucs picats.

8 comentaris:

starbase ha dit...

Hummmm, molt interessant. Tot i que et confesso que mai de la vida farè hummus amb mongeta del ganxet. Per a mi, les del ganxet són per menjar a cullerades i gaudir-les en la seva textura natural.

Ho farè, però amb mongeta 'normal'.

:)

La cuina vermella ha dit...

Una manera de servir i cuinar l'humus ben diferent a la que estem acostumats. Realment és un entrant de festa! Salut i alegria.

Xavier ha dit...

Caram! Quin nivellarro!
I és bo de trobar el puré de sèsam? En quin tipus de botiga el puc trobar?

La presentació és deliciosa!

Gemma ha dit...

Uau, només el nom ja fa venir gana... i la foto... m'apunto la recepta!

Striper ha dit...

Aixo he menjat pro amb cigrons.

mercè ha dit...

OOOOOOOH!!L'humus és sensacional, aquesta recepta ha de ser boníssima!gràcies! A REVEURE,Mercè-dest.cass.

Francesc ha dit...

Em sembla una recepta ben original. No sabia que es podia fer "humus" amb mongetes del ganxet. Sempre ho havia vist fet amb cigrons. Salutacions

Fem un mos ha dit...

El tenim pendent per desprès de les vacances.
Petonets

Segueixen aquest bloc