Aquestes galetes que ens fa ensenyar la Mireia Carbó al Club Social Caprabo, són genials. També es poden fer servir com a base brisa per quiches... Mmmm...
Ingredients:
- 150 gr. de farina
- 100 gr. de formatge blau
- 50 gr. de formatge cremós per untar
- 50 gr. de Maizena
- 50 gr. de mantega
- 2 ous
- 1/2 sobret de llevat
- pebre de tres colors
- sal
Fondre la mantega al microones i reservar-la.
Barrejar la farina amb el llevat i la Maizena.
Triturar els formatges amb un dels ous i la mantega tèbia. Afegir-hi les farines i amassar com ho fem amb la pasta brisa, procurant no amassar-ho massa.
Fer-ne una pilota, embolicar-la amb paper film i deixar-la reposar a la nevera uns 30 minuts.
Donar forma a les galetes. Pintar-les amb l'altre ou batut i empolsinar-les amb pebre i sal, millor si és flor de sal.
Coure-les al forn a 180ºC, dalt i abaix, durant uns 8 minuts.
Es poden acompanyar, per exemple, d'una amanida de tomàquet tallat a daus (sense llavors), alfàbrega picada i olives negres amanida amb oli d'oliva i sal.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
13 comentaris:
Personalment no m'agraden els formatges blaus així que no crec que el faci...hehe. Però com a snack és una bona idea que permet posar-hi altres formatges potents.
Qué bones!!! jo las vaig fer deseguida i ens van agradar moltíssim! Las receptes de la Mireia sempre queden bé, oi?
Petonets
jo que sóc una gran fan dels formatges potents... estic segura que m'encantaran. Vaig a fer un copia-enganxa i a imprimir!!!
PTNTS
Dolça
M'encanten les galetes de formatge i aquestes teves han quedat genials.
Muas!
Yuhuuuuu!!! Sara Maria, és una estupendíssima idea, m'agrada molt aquest aperitiu, segur que te les vas menjant sense adonar-te!
Una proposta molt atractiva, fàcil i que fa molta festa.
Estaven genials, em queda provar la pasta com a base de quiche... Però és a la llista de pendents
Sara Maria, mare meva!! Sóc formatgera a tope i aquestes galetes em creen hipersecrició de saliva!!! Com a base de quiche... genial, quina idea!!!
Petonets
amb aquesta recepta tant atractiva i fàcil em veig amb cor de fer galetes, les probaré amb un gorgonzola que tinc a la nevera.
Ostres, estic segur que això ha d'estar molt bo!
Personalment els formatges m'agraden molt. Aquesta recepta me l'apunto.
Una abraçada!
Unes molt bones galetes per un bon aperitiu
Petons
Crec que el 90% dels que érem a la classe de la mireia hem fet aquestes galetes...ens van agradar,eh?!.T'han quedat genials!!mercè-dest.cass.
Epssss... que la foto són de les que va fer la Mireia, no pas de les meves... Quan faci el quiche ja el fotografiaré!!
Doncs a mi m'encanten els blaus (bé, de fet m'agraden TOTS els formatges), així que això va directe a la carpeta de futures :-)
Publica un comentari a l'entrada