*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dimecres, 11 de gener del 2012

Escola de cuina Xup-xup


Aquest cop la convocatòria anava de la mà de la Nuni de Cuinetes, un curs de cuina a una escola de cuina de Terrassa Xup-Xup i gràcies a una empresa de muntatge de cuines Àngel Muñoz, també de Terrassa.
  
Xup-xup Escola de cuina és molt més que una escola de cuina, seria millor dir que el fet de ser escola de cuina és secundari. En Miquel Ristol és l’ànima d’aquest estudi gastronòmic i distribuïdor de productes gastronòmics de qualitat (doneu una ullada al seu web).
Tot i que l’escola de cuina és l’eina per mostrar als professionals les característiques, qualitat i l’ús els productes que distribueixen, també s’aprofita per fer cursos de cuina molt interessants.
A més té un canal de youtube on es poden veure totes les receptes, que es poden rebre per correu electrònic si hom s’apunta a la seva llista de correu. Així les activitats presencials es fan un cop per setmana a preus molt, molt assequibles (aquí podeu trobar les activitats previstes pel 2012), i un cop per setmana es rep un vídeo amb una recepta.

Com veieu és molt més que una escola de cuina.

I també en Miquel és molt més que un cuiner o un professor de cuina, és tot un filòsof, a més d’ensenyar o donar idees per a cuinar, ens mostra la seva filosofia de la vida, de la cuina, de les relacions, dels productes.

Ell mateix diu que no creu en les receptes, les que farà avui nosaltres un cop a casa les farem tal com ens han quedat no pas la recepta en si.
Un cop estem cuinant, si ens falla un ingredient no ens hem d’aturar, continuem endavant i de ben segur que descobrirem quelcom de nou; vaig recordar quantes receptes estimades avui són conseqüència d’errors dels cuiners, el pastís tatin, el brownie...
A casa hem de cuinar per intuïció, és una cuina molt mes rica.

Com veieu, molt més que un cuiner-professor de cuina.

Quines receptes ens va fer, i varem poder provar?

En primer lloc un pastís de peix i marisc amb verdures; tot el peix i marisc triturat ben fi, menys una part apartada i tallada a daus petits per aconseguir una textura diferent, sobre un llit de verdures saltejades a les que hi va afegir uns quants bolets. Ja us explicaré uns espaguetis que vaig fer inspirant-me amb la salsa que l’acompanyava.

De segon un filet de vedella “fullat”, que va farcir amb foie. Molt més fàcil de fer del que pot semblar, quan el faci, que el faré, us penjaré la recepta.

Per postres ens va fer una crema de xocolata lleugera amb avellana i galeta. Inspirada en una recepta de l’Alain Ducasse el resultat va ser genial.

I com a extra ens va fer un tast d'un dels brous que comercialitza, molt bo!

En acabar també varem poder parlar amb l’Àngel, gràcies al qual varem ser convidats al curs, i autor de la cuina de l’escola. Una cuina meravellosa, amb les encimeres d’alumini (a mi m’encanten) i uns armaris de pissarra on, com podeu veure a les fotos, es pot anar apuntant amb guix i que es neteja amb un senzill drap humit. Això si, cal tenir uns fogons amb inducció que no produeixen vapor gras i un bon extractor, si no és molt més difícil de netejar.
Si visiteu el seu web veureu quina meravella de cuines!!!

I finalment un homenatge i agraïment a en Miquel del Bloc d’Apple en Català... Gràcies!!!

3 comentaris:

Cuinetes ha dit...

Molt ben explicat Sara Maria!! I m'has fet riure molt amb la frase final! Jajajaja!! Gràcies per l'homenatge al Miquel ;)! Moltíssimes gracies per venir! La propera fem algun berenar a casa! Petons!!!

Fem un mos ha dit...

Veig que va ser un curs de cuina molt interessant
Petons

Ricard Sampere ha dit...

Molt interessant.... I no ho coneixia tot i ser als meus barris....

Salut...!.

Segueixen aquest bloc