Aquest cop la convocatòria anava de la mà de
la Nuni de Cuinetes, un curs de cuina a una escola de cuina de Terrassa Xup-Xup i gràcies
a una empresa de muntatge de cuines Àngel Muñoz , també de Terrassa.
Xup-xup Escola de cuina és molt més que una
escola de cuina, seria millor dir que el fet de ser escola de cuina és
secundari. En Miquel Ristol és l’ànima d’aquest estudi gastronòmic i
distribuïdor de productes gastronòmics de qualitat (doneu una ullada al seu
web).
Tot i que l’escola de cuina és l’eina per
mostrar als professionals les característiques, qualitat i l’ús els productes
que distribueixen, també s’aprofita per fer cursos de cuina molt interessants.
A més té un canal de youtube on es poden veure
totes les receptes, que es poden rebre per correu electrònic si hom s’apunta a
la seva llista de correu. Així les activitats presencials es fan un cop per
setmana a preus molt, molt assequibles (aquí podeu trobar les activitats
previstes pel 2012), i un cop per setmana es rep un vídeo amb una recepta.
I també en Miquel és molt més que un cuiner o
un professor de cuina, és tot un filòsof, a més d’ensenyar o donar idees per a
cuinar, ens mostra la seva filosofia de la vida, de la cuina, de les relacions,
dels productes.
Ell mateix diu que no creu en les receptes,
les que farà avui nosaltres un cop a casa les farem tal com ens han quedat no
pas la recepta en si.
Un cop estem cuinant, si ens falla un
ingredient no ens hem d’aturar, continuem endavant i de ben segur que
descobrirem quelcom de nou; vaig recordar quantes receptes estimades avui són
conseqüència d’errors dels cuiners, el pastís tatin, el brownie...
A casa hem de cuinar per intuïció, és una
cuina molt mes rica.
Com veieu, molt més que un cuiner-professor de
cuina.
Quines receptes ens va fer, i varem poder
provar?
En primer lloc un pastís de peix i marisc amb
verdures; tot el peix i marisc triturat ben fi, menys una part apartada i
tallada a daus petits per aconseguir una textura diferent, sobre un llit de
verdures saltejades a les que hi va afegir uns quants bolets. Ja us explicaré
uns espaguetis que vaig fer inspirant-me amb la salsa que l’acompanyava.
De segon un filet de vedella “fullat”, que va
farcir amb foie. Molt més fàcil de fer del que pot semblar, quan el faci, que
el faré, us penjaré la recepta.
Per postres ens va fer una crema de xocolata
lleugera amb avellana i galeta. Inspirada en una recepta de l’Alain Ducasse el
resultat va ser genial.
En acabar també varem poder parlar amb
l’Àngel, gràcies al qual varem ser convidats al curs, i autor de la cuina de
l’escola. Una cuina meravellosa, amb les encimeres d’alumini (a mi m’encanten)
i uns armaris de pissarra on, com podeu veure a les fotos, es pot anar apuntant
amb guix i que es neteja amb un senzill drap humit. Això si, cal tenir uns
fogons amb inducció que no produeixen vapor gras i un bon extractor, si no és
molt més difícil de netejar.
Si visiteu el seu web veureu quina meravella
de cuines!!!
I finalment un homenatge i agraïment a en
Miquel del Bloc d’Apple en Català... Gràcies!!!
3 comentaris:
Molt ben explicat Sara Maria!! I m'has fet riure molt amb la frase final! Jajajaja!! Gràcies per l'homenatge al Miquel ;)! Moltíssimes gracies per venir! La propera fem algun berenar a casa! Petons!!!
Veig que va ser un curs de cuina molt interessant
Petons
Molt interessant.... I no ho coneixia tot i ser als meus barris....
Salut...!.
Publica un comentari a l'entrada