*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dimecres, 4 de gener de 2012

Avui fa cinc anys d'aquest bloc - Rissottto amb ceps i foie


El 4 de gener de 2007 començava aquest bloc amb una recepta de foie, aprofito que va ser de foie per publicar aquesta recepta de rissotto apresa en el curs amb l'André Bonnaure.

Ingredients:
- dos litres de brou de pollastre Aneto, si pot ser de l'ecològic
- 500 gr. d'arròs Arborio o Carnaroli
- una llauna de 450 gr. de pedrers confitats d'ànec
- 50 gr. de ceps secs
- 100-200 gr. de foie d'ànec

Si tenim carcasses d'ànec podem fer un brou cassolà amb elles, tot afegint-hi les verdures que fem servir per fer brou.

Posar en una cassola els pedrers tallats a trossos, els bolets sec i l'arròs. Sense més, com els pedrers són confitats ja són untants amb greix i serà suficient. Deixar rossejar una mica i afegir-hi el brou calent, de mica en mica, deixant que l'arròs el begui poc a poc.
Anar remenant i afegir el brou a mida que ho demani.

En afegir l'última ració de brou afegir el foie a trossos, tapar i deixar uns segons.

El foie substitueix la mantega típica del rissotto, tampoc li va posar el vi blanc que acostuma a posar-se en rossejar l'arròs, no li calia la veritat.

20 comentaris:

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Felicitats per aquests cinc anys.
Segur que es una bona recepta per celebrar-ho.
Petons.

Tiriti ha dit...

Felicitats!! i bona elecció pel que fa al plat i celebrar anys!!, doncs per cinc anys està en forma!!!

MaryLou ha dit...

Felicitats pel teu aniversari blocaire!!!!
Molt bo el rissotto, s'haurà de probar aviat!
Bony any!!

starbase ha dit...

Osties cinc anys Sara Maria!!! Com passa el temps!! Moltes i moltes i moltes i moltes felicitats!!!

Anònim ha dit...

grassa ---> greix

No costa gaire d'escriure bé, és el nostre deure de fer-ho correctament, així n'aprenem i n'aprenen els qui ens llegeixen.

Sara Maria ha dit...

Gràcies anònim, corregit!

Ricard Sampere ha dit...

En primer lloc felicitar-te, tal com ja vaig fer a FB. Fan il.lusió aquestes coses i els blogs aporten moltes satisfaccions.

I molt interessant la recepta ara q estic ben proveit de gesiers de la darrera escapada al curs de França.

Sara Maria ha dit...

Jo n'he baixat d'Andorra aquests dies pel mateix!! Queda molt bo!

manel ha dit...

per molts anys, sara maria! cinc anys, quina passada de temps, no?
la recepta, per mi, ideal, ja ho saps. una abraçada!

Marina ha dit...

Carai, Sara Maria! Amb ceps i amb foie!! Això és delicatessen. M'agrada molt la teva proposta...! Bons reis!

Arantxi ha dit...

Felicitats! Yo casi casi llego a los cinco ;-)

Sara Maria ha dit...

Gràcies a tots! Manellllllll he de venir a comprar ceps secs!!!!! :-)

manel ha dit...

pots venir quan vulguis, o sinó te'ls baixo jo, cap problema!

Glòria ha dit...

Moltes felicitats!. Cinc anys, ets tota una veterana!.

Anònim ha dit...

FELICITATS! ets tota una veterana!, espero fer els 5 anys amb la mateixa dedicació a la cuina, les trobades i la il.lusió per tot el que la cuina ens ofereix igual que tú demostres a cada entrada! Una abraçada.
Mercè
http://www.blogger.com/profile/00774075524139563914

Cuinetes ha dit...

Moltes felicitats Sara Maria!!! :D Com passa el temps!!!!
La recepta boníssima!! A part m'encanta tan el foie i els ceps!
Que per mooooolts més anys!

Petons!!!

Francesc ha dit...

Estimadíssima Sara Maria, moltes felicitats per l'aniversari!! Cinc anys d'alegrar-nos la vida gastronòmica. Besades!!

Dolça ha dit...

Cinc anys, Sara Maria, moltes felicitats!!!

PTNTS
Dolça

Com Gat i Gos ha dit...

moltes felicitats pel teu bloganiversari!!! Segueix fent-nos la boca aigua per molts anys mes.
Petons gastronòmics.

surfzone ha dit...

Doncs moltes felicitats, noia!

Segueixen aquest bloc

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...