Les variacions de tipus de formatge (emmental, maó...), verdures (espàrrecs, bolets...) i recobriment (pernil dolç, pernil salat...) són moltes i variades; dona molt de sí. Les mesures són per una terrina de 30 per 10 cm i la recepta original és del web Altri Formaggi, penjo l’original.
Ingredients:
- 500 gr. de Provolone tallat a làmines ben fines
- 6 cors de carxofes cuites
- 40 llesques de cansalada
- 250 ml de llet
- 250 ml de nata líquida
- 6 rovells d’ou
- 100 ml de vi blanc
- sal i pebre
Escalfar el forn a 160ºC.
Posar les rodanxes de Provolone a marinar en el vi.
Pintar el motlle amb oli o mantega, o bé folrar-lo amb paper d’anar al forn. Cobrir-lo amb les trossos de cansalada de manera que aquesta surti per les vores uns 5 cm, per poder després tancar el farciment. Reservar.
Barrejar la llet, la nata, els rovells i afegir sal i pebre.
Escórrer bé les làmines de formatge i afegir-les a la barreja, amb cura.
Posar un terç de la barreja de formatge a dins el motlle, cobrir amb cors de carxofa i premsar una mica.
Anar fent capes de barreja de formatge i cors de carxofa alternades, tot acabant amb una de la barreja de formatge.
Tapar amb les vores de cansalada i a més a més amb un paper d’enfornar.
Posar al bany maria una hora i mitja.
Deixar refredar a la nevera unes 12 hores abans de servir.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
4 comentaris:
ohhhh!!! m'encanten totes aquestes combinacions!!!
Ha d'estar bo... però potent, potent eh..?.
:)
Si, potent, per això dic que es pot fer amb altres formatges no tant potents... Havartti, Edam...
El primer cop que faig una recepta la faig tal qual la tinc. Penso que després ja mai les faig igual... Les vaig variant segons el que tinc i el meu gust. Alguns cop ho dic, bé a la introducció bé en algun comentari, però molts cops deixo la recepta original sense més.
Publica un comentari a l'entrada