*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dissabte, 9 de juny del 2012

Pastís de formatge, carxofes i cansalada

Les variacions de tipus de formatge (emmental, maó...), verdures (espàrrecs, bolets...) i recobriment (pernil dolç, pernil salat...) són moltes i variades; dona molt de sí. Les mesures són per una terrina de 30 per 10 cm i la recepta original és del web Altri Formaggi, penjo l’original.

Ingredients:
- 500 gr. de Provolone tallat a làmines ben fines
- 6 cors de carxofes cuites
- 40 llesques de cansalada
- 250 ml de llet
- 250 ml de nata líquida
- 6 rovells d’ou
- 100 ml de vi blanc
- sal i pebre

Escalfar el forn a 160ºC.
Posar les rodanxes de Provolone a marinar en el vi.

Pintar el motlle amb oli o mantega, o bé folrar-lo amb paper d’anar al forn. Cobrir-lo amb les trossos de cansalada de manera que aquesta surti per les vores uns 5 cm, per poder després tancar el farciment. Reservar.

Barrejar la llet, la nata, els rovells i afegir sal i pebre.
Escórrer bé les làmines de formatge i afegir-les a la barreja, amb cura.

Posar un terç de la barreja de formatge a dins el motlle, cobrir amb cors de carxofa i premsar una mica.
Anar fent capes de barreja de formatge i cors de carxofa alternades, tot acabant amb una de la barreja de formatge.

Tapar amb les vores de cansalada i a més a més amb un paper d’enfornar.

Posar al bany maria una hora i mitja.
Deixar refredar a la nevera unes 12 hores abans de servir.

4 comentaris:

Sílvia A. ha dit...

ohhhh!!! m'encanten totes aquestes combinacions!!!

Ricard Sampere ha dit...

Ha d'estar bo... però potent, potent eh..?.

:)

Sara Maria ha dit...

Si, potent, per això dic que es pot fer amb altres formatges no tant potents... Havartti, Edam...

Sara Maria ha dit...

El primer cop que faig una recepta la faig tal qual la tinc. Penso que després ja mai les faig igual... Les vaig variant segons el que tinc i el meu gust. Alguns cop ho dic, bé a la introducció bé en algun comentari, però molts cops deixo la recepta original sense més.

Segueixen aquest bloc