*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

diumenge, 17 de juny del 2012

Pastís de carn i verdures


La Mireia Carbó ens va fer aquesta recepta al Club SocialCaprabo, jo l’he variat una mica però molt poc, ens deia que es pot fer amb pasta brisa o d’empanada, però no amb pasta de full. La Mireia el va fer amb una barreja de carn de vedella i de porc a parts iguals.

Ingredients:
- 2 làmines de pasta brisa
- 500 gr. de carn de pollastre picada
- 150 gr. d’espinacs frescos
- 1 ceba
- 1 pastanaga
- 1 carbassó
- 3 grans d’all
- 50 ml de vi blanc
- 50 gr. de formatge de Parma en pols
- pebre vermell dolç
- 1 carxofa
- 250 ml de llet
- 2 ous (un per pintar)
- sal
- oli d’oliva verge
- vi ranci

Posar una làmina de pasta brisa en un motlle de 26 cm, omplim de cigrons secs i ho posem a coure al forn a 180-200ºC durant uns 10-15 minuts. Reservem.

Cal tenir en compte que el farcit ha de quedar ben sec, si no remullaríem massa la pasta i no quedaria bé.

Sofregir la ceba i l’all en una paella gran, quan més gran millor per què així evaporarem l’aigua més fàcilment.
Afegir la carn, el pebre vermell i els vins. Reduir fins eliminar l’aigua. Reservar en un bol.

En una altra paella saltegem els espinacs, sense oli, per tal que perdin l’aigua. Afegim a la barreja amb la carn. Barregem.

Tallem el carbassó a daus petits i l’afegim a la barreja de carn. Si afegim més d’un carbassó, o aquest és molt gran, millor també abans saltejar-lo per treure-li l’aigua. Barregem.

En un pot fem coure la llet amb la carxofa pelada i tallada a grills (no cal que eliminem totes les fulles per què després ho colarem) fins que aquesta estigui tendra. Triturem tot incorporant-hi un dels ous. Ho colem i ho incorporem al bol amb la resta del farcit juntament amb el formatge. Barregem.

Omplim la pasta brisa cuita (que no hem tret del motlle) amb la barreja i ho tapem amb la làmina de pasta brisa que ens quedava. Untem amb ou batut per que quedi brillant i si volem hi podem fer figures amb els retalls de pasta brisa que ens hagin sobrat.

Fem un foradet al mig per tal que surti el vapor i ho enfornem a 180-200ºC fins que estigui daurat.

Es serveix a tebi o a temperatura ambient.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Un pastís molt bo, fa molt bona pinta.

Segueixen aquest bloc