*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

divendres, 29 de juny del 2012

Gelat de iogurt de La Fageda amb gelatina de maduixes i vi ranci

La Fageda és una empresa catalana de la Garrotxa que té moltes raons per tal que ens acostumem a comprar els seus productes. En primer lloc, són productes de qualitat, fets amb estimació i ganes de donar un bon producte.
En segon, els seus productes i la seva matèria prima són productes de proximitat.
En tercer lloc, en comprar-los col·laborem en el seu projecte social, La Fageda és una cooperativa catalana d’iniciativa social sense ànim de lucre. A La Fageda hi treballen unes 276 persones, la gran majoria (un 60%) pateixen discapacitat intel·lectual o trastorns mentals severs. Tots els qui hi treballen, tinguin o no certificat de discapacitat, en són socis i, per tant, propietaris.

I si voleu més, tenen tot de certificacions que avalen la feina ben feta, els podeu veure aquí.
Si en voleu saber més del seu model aquí.




La Fageda, després de l’èxit que va tenir la promoció entre els bloggers catalans del seu nou iogurt grec i que va generar una gran col·lecció de receptes fetes amb els seus iogurts, n’ha encetat un altra, la dels gelats. A casa ens han agradat especialment el de iogurt i el de vainilla amb nous de macadàmia. També en tenen de xocolata amb trocets de xocolata, de nata amb maduixes i de  iogurt amb fruites del bosc.
Tots els gelats són elaborats amb llet fresca pasteuritzada i nata de la seva granja. I són elaborats a la fàbrica que la cooperativa té a Badalona.



I aquesta és la meva primera participació amb els gelats de La Fageda.

Ingredients:
- Gelat de iogurt de La Fageda
- quatre cullerades soperes de melmelada de maduixes
- un sobre de gelatina Royal neutre o amb gust a maduixa
- aigua
- vi ranci


Desfer la melmelada de maduixes en un raig generós d’aigua en una cassola al foc. Afegir un bon raig de vi ranci (jo n’hi vaig posar poc, la propera vegada en posaré més) i deixar reduir.

Desfer la pols de gelatina en una mica d’aigua i afegir a la cassola, remenar.
Posem la barreja en un recipient que pugui anar al congelador (o a la nevera si tenim més temps). Jo en vaig fer servir un que era prou gran com per què la barreja fes un centímetre d’alt.
Posar al congelador o nevera i deixar cuallar.

Just abans de servir el gelat. Treure la gelatina del congelador, desmotllar-la i tallar-la a daus.

Servir el gelat amb els quadrats de gelatina.

Si no es vol fer servir maduixa es pot triturar maduixes naturals amb una mica d’aigua i colar-les, i escalfar-ho en un pot amb sucre al nostre gust.

3 comentaris:

Sílvia A. ha dit...

Ummm!!!! quina gana que fa això! i amb aquesta calor que fa!!!!
Sílviath

L hora del tupper ha dit...

Quina pinta! demà compartiré la meva proposta de postre amb gelat la Fageda amb els companys de feina.

La Fageda ha dit...

Quina bona pinta Sara!! Ens ha agradat molt la proposta!!

Segueixen aquest bloc