*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dilluns, 1 de juny del 2020

Caponata siciliana


Conec a Julie Andrieu pel seus programes a la TVFrance; he vist que ara els fan a la TVE.
Ja a l'any 2015 en vaig penjar una recepta del seu programa a la TVFrance, una quiche de rilletes de porc.
L'altre dia vaig veure el programa dedicat a la ratatouille i, en el programa, una siciliana resident a França, cuinava una caponata siciliana. A TVE el vídeo ja no està disponible, i a la TVFrance tampoc, però si que la recepta està al web de la Julie.

Tenia pendent de fer la recepta, i en tenia buscada una recepta al web de Giallozafferano, on diversos xef expliquen les seves receptes de cuina italiana.

Aquí hi ha el resultat, boníssima l'endemà, freda, malgrat que atemperada també és molt bona. Ideal per acompanyar el conill confitat de l'altre dia. Hi he posat de la meva part, l'all.

Ingredients:
- 1 albergínies
- 2 branques d'api
- 1 ceba blanca
- olives verdes
- pinyons torrats
- quatre tomàquets pera
- alfàbrega
- 1 cullerada sopera de tàperes
- 1 cullerada sopera de concentrat de tomàquet
- un polsim de sucre
- 1 cullerada sopera de vinagre de poma
- oli d'oliva verge
- sal
- 4 grans d'all

Rentar i tallar les albergínies a daus i posar-les en sal, hi ha receptes que no les pela, jo ho he fet.
Treure els fils de l'api i tallar a daus de una mida semblant a l'albergínia. Posar en aigua bullint durant deu minuts. Colar i reservar.

Tallar la ceba a daus petits i sofregir en una cassola, juntament amb els alls picats, a foc mig. Quan comenci a ser transparent, afegir l'api i deixar una estona, uns cinc minuts. Reservar.

Mentre, escórrer les albergínies, i esbandir-les per treure la sal, prema-les amb les mans per que també treguin una mica d'aigua. Sofregir-les en una paella amb poc oli durant uns 10 minuts. Reservar.

Pelar els tomàquets i treure'n les llavors, tallar-los a daus.

Afegir a la ceba i api, el tomàquet i el concentrat de tomàquet, deixar reduir i afegir les olives, les tàperes, el vinagre i el sucre. Quan hagi cuit una estona, afegir les albergínies i els pinyons torrats. Per últim l'alfàbrega picada

És bo menjat al dia següent, i fred.

Segueixen aquest bloc