*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dilluns, 23 de juliol del 2007

Costellam de porc a la brasa

Recepta de La cuina de l’Isma, em va agradar especialment la laca que fa per pintar el costellam.

Ingredients:
- farigola
- dues cullerades de concentrat de tomàquet
- dues cullera petita de mostassa antiga
- 1 cullera petita de tabasco
- oli d'oliva
- vinagre
- 4 filets d'anxova
- 70 g de melassa
- 70 ml d'aigua
- 1/2 cullera petita de comí mòlt
- 1 cullerada d'orenga seca
- pebre negre
- 1 costellam de porc ibèric


Amb un pinzell, pintem el costellam de porc amb una mica d'oli. El posem a la graella i fem servir a sota un paper d'alumini si deixa anar molt de greix.

Ara posem la melassa dins un cassó i el cassó a sobre de les brases perquè es desfaci.
Piquem les anxoves i les posem dins un bol amb la mostassa. Ho barregem tot.
Afegim al bol el tabasc, el tomàquet, el comí, l'orenga i la melassa desfeta. Ho barregem tot molt bé.

Pintem amb la laca del bol el costellam de porc mentre s'acaba de fer a la graella.
Tornem a pintar-lo per l'altra banda i, quan hagi arribat al punt que ens agradi, el retirem del foc i el servim a taula.

Segueixen aquest bloc