Els canelons acostumen a fer-se amb les restes de carns que resten a la nevera, especialment la resta del brou i pollastre de Nadal. En aquesta recepta els hi dona el toc especial el cervell de xai i la tòfona.
Ingredients:
- 12 canelons
- 1 cervell de xai
- 250 g. de carn de porc a trossos
- 1 pit de pollastre
- 2 fetges de pollastre
- 1 ceba petita
- 2 tomàquets madurs
- 1 tòfona
- 1 copa de vi ranci
- 1 cullerada de farina
- 2 dl. de llet
- oli sal, pebre
- 20 g de mantega
Beixamel:
- 1/2 l. de llet
- 40 g. de mantega
- 40 g. de farina
- 50 g. de formatge ratllat
- sal, pebre i nou moscada
Opcional:
- una ceba
Bulliu els canelons en abundant aigua salada. Poseu els canelons d'un en un, i deixeu-los bullir lentament uns quinze minuts, removent-los sovint. Una vegada cuits, traieu-los amb una escumadora i poseu-los en un atuell amb aigua freda.
Passats uns minuts, col·loqueu-los sobre un drap estès, un al costat de l'altre, a punt per farcir.
Fregiu la carn a trossos i el pit de pollastre sense ossos, en una cassola amb una mica d'oli. Daureu lleugerament i afegiu els fetges, així com la ceba tallada fina, ofegueu-ho, afegiu les tomàquets ratllades, ruixeu amb el vi i deixeu coure-ho uns minuts fins que s'hagi evaporat; finalment, afegiu-hi el cervell (ben net de sang), assaoneu amb sal i pebre.
Passeu les carns pel molinet.
Escalfeu la mantega, daureu la farina i ruixeu-ho amb la llet. Afegiu altra vegada les carns picades amb la tòfona, també picada; deixeu coure 5 minuts. Retireu-ho del foc i deixeu refredar en una safata.
Poseu una mica de farcit en cada caneló i enrotlleu-los; col·loqueu-los un al costat de l'altre, però sense prémer-los, en una safata amb una mica de beixamel. Salsa:
En un atuell al foc, desfeu la mantega, afegiu-hi la farina i deixeu que cogui una mica, tot removent amb l'espàtula, afegiu-hi la llet i removeu amb el batedor de mà perquè no es formin grumolls; deixeu coure lentament sense parar de remoure, fins que la salsa s'espesseeixi; assaoneu amb sal, pebre i nou moscada.
Es pot fregir una ceba ben triturada abans d'afegir-hi la farina i fer una beixamel amb ceba que és molt gustosa.
Aboqueu una mica d'aquesta salsa a sota dels canelons; poseu els canelons a sobre i després cobriu-los amb la salsa que queda.
Poseu-hi el formatge ratllat per sobre i porteu-los a gratinar fins que estiguin tots ben daurats.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
1 comentari:
Els he fet amb pernil dolç i carn de vedella i sense tòfona ni cervell de xai, també han quedat molt bons.
Publica un comentari a l'entrada