*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dimecres, 14 de febrer de 2007

Espaguetis a la carbonara

0 Comentaris / Cliqueu per llegir-los i escriu-ne
L’autèntica salsa carbonara romana no porta crema de llet, es fa amb ous, ceba i cansalada.

Ingredients:
- 400 gr. d’espaguetis
- 120 gr. de cansalada viada fumada
- 3 ous
- 3 cullerada de formatge pecorino romà ratllat
- 4 cullerades de formatge parmesà ratllat
- Ceba
- Oli d’oliva
- Sal i pebre

Tallar la cansalada a daus petits i la ceba a tires fines. Fregir-ho en una paella a foc lent fins que agafin color. Batre els ous.
Coure la pasta en aigua salada bullent, el temps que marca el paquet per que quedi al “dente”.
Tirar la pasta colada (sense remullar) a la paella amb la ceba i la cansalada. Barrejar uns segons, treure del foc i afegir els ous, dos cullerades del parmesà i una del pecorino, i abundant pebre. Barrejar be.

Servir afegint per sobre la resta de formatges ratllats.

dilluns, 12 de febrer de 2007

Pollastre al curry amb poma

2 Comentaris / Cliqueu per llegir-los i escriu-ne
No existeix un sols tipus de curry, cada regió o, fins i tot alguns pobles, tenen la seva barreja d’espècies. Segons les espècies que porta, té un color o un altre. Acostumen a dur: alfàbrega, safrà, canyella, ceba seca, comí, mostassa, nou moscada, pebre de "cayena", gingebre, pebroter (ají, en castellà), comí de prat (alcaravea), bot (cardamomo), "celerí", coriandre (cilantro), cúrcuma, fenigrec (fenogreco), pebre, tamarinde (tamarindo).

Ingredients:
- Dos pits de pollastre
- Una poma
- Una ceba
- Curry
- Pebre
- Sal
- Crema de llet (100 ml)


Es talla a juliana la ceba, i es posa en una paella amb oli. Quan estigui daurada s’hi afegeixen els pits tallats a daus. Si posa el pebre, la sal i el curry. Quan el pollastre es cuit s’hi afegeix la poma també a daus. Se li dona unes voltes i s’hi tira la crema de llet. Es donen unes voltes més i es serveix.
S'hi pot posar pebre picant si es vol més o menys picant, segon sigui menys o més picant el curry que s'hagi utilitzat.

Es pot acompanyar d’una mica d’arròs bullit.

divendres, 9 de febrer de 2007

Endívies amb tàrtar de salmó fumat

0 Comentaris / Cliqueu per llegir-los i escriu-ne
Aquesta recepta la varen fer fa molt de temps al programa Cuines de TV3, és molt fàcil de fer i molt bona.

Ingredients:
- 4 endívies
- 250 g de salmó fumat
- 2 cebes tendres
- 1 tomàquet
- 1 pebrot verd
- 1/2 pebrot vermell
- tomàquets cherry/cirerols
- cogombre en vinagre
- nous
Per a la vinagreta:
- oli d'oliva
- vinagre de Mòdena
- sal
- pebre
- pinyons


Per començar, torreu uns pinyons en una paella.
Per fer la vinagreta, poseu el vinagre, l'oli, la sal, el pebre i pinyons torrats en un bol i tritureu-ho amb una batedora elèctrica. Deixeu-ho reposar.

Tot seguit, poseu el cogombre picat, les nous picades, el salmó fumat picat, el pebrot vermell picat, el pebrot verd picat, la ceba picada i la vinagreta en un bol. Barregeu-ho tot. I ja per acabar, aneu separant les fulles d’endívia i farciu-les amb el tàrtar i decoreu el plat amb uns tomàquets cherry i un cordonet d'oli d'oliva.

dimecres, 7 de febrer de 2007

Capons

0 Comentaris / Cliqueu per llegir-los i escriu-ne
Me la va passar, fa temps, una companya de feina, i la veritat és que queden molt bons.

Ingredients
- tòfones.
- 2 capons
- llar
- festucs
- pinyons
- préssec sec
- albercoc sec
- prunes
- una poma
- sal i pebre
- 1 ampolla de cava
- 1 got de xerès sec
- 1 got de xerès dolç


Preparació
Es marinen els capons entre tres i quatre dies amb tòfona a la pell, fregats amb llimona a l’interior i untats amb llar bona per dins i per fora.

Cocció
Es treuen als capons de la nevera per tal que quan els posem al forn estiguin a temperatura ambient.

Es redueix tot el farcit amb un got de xerès dolç i un de xerès sec.
Escalfem el forn.

Mentres, farcir els capons i cosir-los. Posar-hi sal i pebre.

Posar-los al forn. La primera ½ o 1 hora a forn fort i després, baixar-lo i coure’ls poc a poc.
Al cap d’unes dues hores hi afegim la resta del farcit i una ampolla de cava.
Segons com va la cocció, es tapen per tal que quedin ben tendres.

El temps, com sempre, depen del forn i de la “mà”, però, en tot cas, està clar que calen “hores”. Per dos capons de 4 quilos son unes 5 hores (aproximadament).

dilluns, 5 de febrer de 2007

Tonyina marinada al moment

2 Comentaris / Cliqueu per llegir-los i escriu-ne
Ingredients:
- un got d’oli suau, si és de sèsam molt millor
- un got de salsa de soja
- gingebre fresc ratllat
- tonyina fresca tallada a daus

Es posa a foc lent l’oli amb el gingebre ratllat, quan arrenqui el bull es retira del foc i es deixa reposar. Un cop refredat se li afegeix la salsa de soja i es barreja.
En un recipient es posen els daus de tonyina i s’hi tira la barreja per sobre uns deu minuts abans de servir.
Es pot servir amb porradell picat per sobre.

divendres, 2 de febrer de 2007

Vinagreta de xocolata

0 Comentaris / Cliqueu per llegir-los i escriu-ne
Aquesta vinagreta venia en el primer número de la revista "Descobrir Cuina", acompanyava a una amanida. Hem va agradar molt i l'he fet més d'un cop amb diverses amanides.

Ingredients:
- 1 presa de xocolata negra
- 1/2 got d'oli no gaire gustós
- el suc de 1/2 llimona
- sal

Feu fondre la xocolata en l'oli sense parar de remenar, un cop estigui desfeta ho passeu a un recipient fred amb els altres ingredients i continueu remenant fins barrejar-ho bé.

La podeu servir a part i que cadascú s'amaneixi a gust el plat.

Segueixen aquest bloc

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...