Gràcies, Ferran, per la recepta.
Ingredients:
- 400 gr. de massa de pasta de full
- 4 pomes grans (1 kg.)
- 100 gr. de panses de Corint
- 50 gr. de canyella
- 100 gr. de sucre
- 50 gr. de sucre de vainilla
- 1 got de llet
- 80 gr. pa ratllat
- 1 got de rom
- 1 llimona
- 90 gr. de mantega
Posar les panses en remull en el rom (rom austríac si és possible).
Pelar i tallar les pomes en làmines i posar-les en un pot amb el sucre normal, canyella i el suc de la llimona. Reservar.
En un paella posar ¾ de la mantega, el sucre de vainilla i el pa ratllat, donar-hi voltes a foc suau fins que comenci a daurar.
Posar les panses i el rom amb les pomes, afegir-hi el par ratllat daurat i barrejar. Deixar reposar.
Estirar la massa de pasta de full en una superfície enfarinada, formant un rectangle i procurant que quedi molt fina.
Distribuir la preparació de pomes al llarg i enrotllar-la.
Doblegar les puntes i humitejar-les una mica per poder-les enganxar.
Pintar l’apfelstrudel amb mantega fossa.
Introduir-ho a forn, escalfat a 180ºC, durant una hora. Ruixar amb el got de llet i deixar-ho entre 5 i 20 minuts més, fins que veieu que estigui daurat.
Abans de servir, calent, esposar-lo amb una mica de sucre i canyella.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
2 comentaris:
Mmmmmm... Em temo que no va quedar registrat el meu comentari del diumenge passat on t'informava que t'havia atorgat el premi Arte y Pico. Encara que sigui en retard, passa't pel Diumenja'm si vols saber-ne les raons.
Una abraçada
De res, Sara Maria! Llàstima que la cuina no m'agrada gens (cuinar; menjar m'encanta :), perquè sinó m'hi posaria ara mateix, amb l'Apfel Strudel. Mmmmmmmm...!!!
Publica un comentari a l'entrada