Del programa Cuines de TV3.
Ingredients:
- 1/2 kg de farina de mitja força
- 50 g de mantega
- 15 g de sucre
- 15 g de sal
- 30 g de llevat premsat
- 75 g de llet
- 1 tassa petita d'oli d'oliva
- 100 g de pinyons
- 1 copa d'anís
D'entrada, feu un cercle amb la farina sobre una taula, i en el centre poseu-hi el llevat premsat (o de pastisser), la sal, el sucre, la llet, una mica d'anís, la mantega estovada i unes gotes d'oli.
Comenceu a treballar la massa pel centre i aneu-hi incorporant la farina dels costats fins que us quedi una pasta fina i elàstica, que no es trenqui quan l'estireu. Deixeu-la reposar 10 minuts, tapada amb un drap per protegir-la de l'aire.
Passat aquest temps, talleu la pasta a tires gruixudes i feu-ne 4 boles. Aneu-les arrodonint fins que quedin el màxim de fines, i deixeu-les reposar 10 minuts més.
A continuació, estireu les boles i doneu-los forma de coques, forma allargada i d'uns 15 a 18 cm. Escampeu-hi oli pel damunt amb l'ajuda d'un pinzell i col.loqueu-hi els pinyons per sobre.
Torneu a deixar-les reposar 10 minuts, i després espolseu-hi força sucre al damunt perquè les coques quedin ben cruixents.
Marqueu-les amb els dits fent com uns petits sots perquè així l'oli entrarà bé dins la pasta.
Col.loqueu les coques en una plata d'anar al forn i enforneu-les a 220 graus i durant 10 minuts fins que quedin ben cruixents.
Un cop fora del forn, podeu tirar-hi anís pel damunt abans de servir.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
8 comentaris:
Sara Maria!
Localitzada recepta. Per si t'interessa: http://xaviduran.blogspot.com/
Bon profit! :-)
Gràcies!
I la mantega quan es posa?
Tens raó Neus, ja ho he afegit, un lapsus mecanogràfic... Es posa amb tots els ingredients per fer la massa.
Gràcies per l'aclariment (és que sóc una neòfita i no volia errar-la!)
Hola,
he fet les coques un parell de cops.
El primer cop no han sortit gens bé però a la segona vegada han sortit molt bones.
Però tinc un problema molt important. No aconsegueixo fer una massa compacta amb les quantitats que s'especifiquen a la recepta.
Sino aconseguexo fer una massa amb aquestes quantitats, què faig? He afegit una mica d'aigua per fins que he format una massa compacta.
Per altra banda, tinc dos dubtes:
1.- La tassa d'oli que es necessita és per fer la massa o bé per escampar per damunt de la massa. No entenc molt bé, "unes gotes d'oli" en la preparació de la massa.
2.- Quan d'anís s'ha de posar en la preparació de la massa? La copa és per cristalitzar o bé per fer la massa?
Moltes gràcies,
Jordi
Hola Jordi, ben fet de posar-hi una mica més d’aigua. Cada farina té el seu què i les quantitats de les receptes varien en funció del tipus de farina, fins i tot de la marca. És important que cadascú s’adapti les diferents receptes als ingredients que està acostumat a fer servir. A mi també segons la farina que he fet servir m’ha quedat d’una manera o altre.
L’oli, unes gotes són per afegir a la massa, la resta per pintar les coques un cop formades i abans d’anar al forn.
L’anís és per barrejar a la massa. La quantitat, això depèn si t’agrada amb molt gust d’anís o no. A mi l’anís no m’agrada i en poso el just per que li doni un toc, però no que és noti massa.
Una idea: en comptes de pinyons posar-hi ametlles picades.
Espero que t’hagi servir d’ajut. Gràcies per fer el comentari, això enriqueix el bloc i ens ajuda a tots a millorar les receptes.
Hola,
primer de tot moltes gràcies per la resposta tant ràpida que m'ha donat i tant clara.
De fet, la farina que he fet servir és de forner, cap marca en concret.
Pel que veig, podriem dir que d'oli, per fer la massa, s'hauria de ficar una cullarada (de postre).
D'anís, aproximadament vaig posar mig xiputo (dels llargs). Crec que la massa agafa un bon gust.
Provaré de posar-hi ametlles picades...
Moltes gràcies i si que m'ha servit l'ajut...
Feliç any nou
Jordi
Publica un comentari a l'entrada