Aquesta recepta és de la família d’un amic, en Lluís, a casa la fèiem amb pomes, però hi afegíem ceba, all i alguna espècie. Són receptes tradicionals catalanes, que passen de pares a fills, des d’abans que arribessin els productes del nou món com el tomàquet.
Ingredients:
- 4 préssecs de vinya grans
- 250 gr. de carn de vedella picada
- 250 gr. de botifarra crua
- farina
- oli d’oliva verge
Netejar els préssecs. Buidar per dalt els préssecs, tot reservant la carn que en traiem. Compte en no foradar les parets dels préssecs.
Barrejar la carn de vedella amb la botifarra. Omplir amb aquesta barreja els préssecs fins que estiguin ben farcits.
Enfarinar la part de dalt del préssec i fregir-la en una paella amb oli calent per tal que quedi segellat.
En una safata que pugui anar al forn, posar els préssecs i, al voltant, els trossos de préssec del buidat tallats petits. Omplir amb dos dits d’aigua.
Posar al forn a uns 200ºC durant mitja hora o tres quarts.
Es serveixen acompanyats dels trossos de préssec.
No cal afegir ni sal ni pebre, la botifarra ja en porta suficient.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
3 comentaris:
Cal dir que tenen que esta bonisimsss.
Ostres! quina combinació, a més m'encanten els prèssec, però amb carn...això ho haig de provar!
Hola, com va tot? Escolta, que una amiga de Mallorca m'ha fet a mans una altra recepta de les coques de creïlla dolces. Ja em diràs si t'agrada aquesta recepta. Com ja sé que les vas preparar amb la que te'n vaig passar temps enrere...
COQUES DE PATATA
(Extret de Les receptes de na Tonina, Antònia Serrano, Menjavents, Edicions Documenta Balear, Palma, 1995)
Ingredients:
Mig quilo de farina de força
350 grams de patates
200 grams de sucre
75 grams de saïm
Tres ous
Com una nou de llevat premsat
Mig tassonet d’aigua tèbia
Oli
Saïm per untar la llauna
Preparació:
Pelarem les patates, les bullirem vint minuts amb aigua, les colarem i les esclafarem.
Dins un ribell hi posarem la farina fent un clot, hi afegirem les patates, el sucre, el saïm, els ous i el llevat fos amb l’aigua tèbia.
Ho pastarem una bona estona i després taparem la massa amb un pedaç blanc i la deixarem estovar.*
Si la massa s’aferra ens ajudarem d’un poc oli per compondre-la.
Coneixerem que està a punt perquè s’estufarà i canviarà d’aspecte. Després la tornarem a pastar i en formarem bolles –amb aquesta quantitat en podem fer dotze-, que col•locarem damunt una llauna untada de saïm.
Les hem de posar molt separades perquè creixen molt. Dins un forn casolà és millor coure-les de sis en sis.
Quan hauran estovat les podrem enfornar vint-i-cinc minuts a 180 graus.
Salutacions.
P.S. M'ha semblat molt curiosa aquesta recepta dels préssecs. Sembla molt antiga, no?
Publica un comentari a l'entrada