Ingredients:
- 800 gr. de faves petites
- mig enciam
- 50 gr. de pernil
- unes fulles de menta fresca
- mostassa (millor d'estragó)
- oli verge d'oliva
- vinagre
- sal i pebre
Feu una salsa amb l'oli, el vinagre, la mostassa, el pebre i la sal en un bol.
Si les faves no són cuites, feu-les bullir mirant que quedin al dente.
Barregeu en un bol gran les faves, l'enciam tallat petit, el pernil tallat petit, i la menta picada.
Amaniu-ho amb la salsa que hem fet en el moment de servir.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
7 comentaris:
Uff catxis ara acabo de esmorçar si arribo a sapuiguer es que aquest plat em torna lero.
Eii! Quina amanida més fresca! Ara que ve el bon temps pot anar molt bé! Felicitats!
mmm faves mmm a mi m'agraden amb embutit pero clar... hara que he fet la promesa de que el dia 20 hem fique a dieta tal vegada lo teu vaja millor Un bes
Ara que vénen les faves i encara són tendretes, és el moment ideal per preparar una amanida tan fresca com aquesta.
A mi fins i tot m'agraden crues, encara que des de que em van dir que eren tòxiques només me les menjo cuites (tot i que quan les desgrano, alguna em poso a la boca sense adonar-me)
¡Qué recuerdos!
Cuando estuve por allí, trabajando, hacíamos un plato que era un "ravioli" de grasa de cerdo ibérico, cortada finísima, y acompañado de menta.
¡Qué rico!
Lo que era una faena era pelarlas, pues las que se usaban allí eran diminutas. recuerdo que era una tentación no pelar y "jamar"
Un abrazo
Roberto
Que boneta és la menta fresca per acompanyar o adornar qualsevol plat.. i amb aquestes favetes, rodó..
Bona idea aquesta amanida, ara que és temporada de faves i, encara que donin una mica més de feina, val la pena comprar-les fresques.
Fins aviat
Publica un comentari a l'entrada