*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

diumenge, 29 de març del 2009

Divertiments amb en David Lienas


Aquest cop en David Lienas ens ha fet uns divertiments, i han estat genials!!!
Fent servir tecnologia i productes que acostumen a ser desconeguts a nivell domèstic, desconegut però no fora de la mà d’un cuiner afeccionat domèstic, ens ha ensenyat a jugar amb textures i escumes, i ens ha donat una classe introductòria, molt informativa, dels productes i eines emprades.

Escuma de tiramisú, feta amb el sifó. Amb la curiositat afegida que el Mascarpone no és formatge, doncs no ha fermentat, i que el tiramisú va néixer als prostíbuls del Veneto.
David Lienas - Bonpreu
Clicar la imatge per veure les fotos

I una amanida de textures que ens va introduir en alguns dels productes posats en qüestió sense sentit per algun dels nostres millors cuiners. Maionesa de maduixes feta amb gelcrem o gelespesa (també es pot fer amb xantana); una esferificació de formatge i iogurt, amb alginat sòdic; un aire de taronja, amb lecitina de soja. Tot boníssim i no tant complicat de fer a casa com els noms poden suposar.

L’únic problema: alguns dels productes no es venen en quantitats domèstiques.

13 comentaris:

Striper ha dit...

Uh que be que ho paseu per que diguin que la cuina no es divertida. Bon dia i petons.

La cuina vermella ha dit...

Va ser molt divertit, i encara que fou també extrany perquè no estem acostumats a fer química a la cuina, en David, com sempre ens ho va fer entenedor i molt fàcil.
Molts petons Sara Maria!

Martí ha dit...

Segur que deuria ser genial aquesta classe, segur!
Això de que hi han productes que no es venen en format domèstic, potser amb la marca "Texturas" del Bullli no però suposo que si busques altres marques ho pots trobar (mira a htttp://www.cocineros.info).

Algun dia ja ens faràs alguna recepta aplicant els coneixements adquirits no? :P


Una abraçada

Francesc ha dit...

Aquesta mena de receptes em semblen molt difícils, tant pels ingredients com pel procés.

Cuinetes ha dit...

Hola Sara Maria!! Ja has fet els deures!
Que bé que ens ho vem passar!
Molt guapes les fotos, són una passada! Vas fer una crònica genial!
Molts petons!
NUNI

el pingue ha dit...

¡Cuánta gente conocida! ¡Qué bien lo pasáis!
Un abrazo

Maria ha dit...

Tu vols que no ens deixem res per recordar amb aquestes bones fotos que has fet de tot.. T'han sortit molt be..

josep ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
josep ha dit...

Ja ens va saber greu no ser-hi, però amb les fotos i el reportatge ens sentim com si haguessim estat.
Una abraçada

El cullerot Festuc ha dit...

Quina llàstima no pdoer assistir...xo amb les vostres cròniques és com si hi hagués estat!!!
Petunets,
Eva.

Marta Padenous ha dit...

Quina passada de classe ...espero no perdre'm la propera classe d'en David Lienes...que encara no he estat en cap!!!
Un ptnt

Marta Padenous ha dit...

I per cert...com està el tema del sopar al italià dels risottos?

Cuinagenerosa ha dit...

sara, veig que també et va agradar aquesta classe tan diferent del que fem habitualment. jo també m'ho vaig passar bé i vaig aprendre moltes coses que només coneixia de nom.

Segueixen aquest bloc