*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dimecres, 17 de juny del 2009

Balandra

Del llibre El gran llibre de la cuina de les àvies, d'en Jaume Fàbrega. Diu que és una salsa de les costes del Montsià i Baix Ebre. S'utilitza per donar gust als plats de peix, per exemple al caldo de pescadors.

Ingredients:
- 1 got d'oli d'oliva verge
- 3 llesques petites de pa
- 2 grans d'all
- 20 gr. d'ametlles torrades
- 1 got de vinagre
- nou moscada
- 2 cullerades petites de pebre vermell
- brou de peix


Fregiu en una paella amb oli les llesques de pa, fins que quedin ben rosses. Reserveu.

Piqueu al morter els alls, les ametlles, el pebre vermell i les llesques de pa, tot afegint-los en aquest ordre.
Heu d'aconseguir una pasta ben fina.

Afegiu a la paella on haureu conservar una mica de l'oli de fregir el pa.
Sofregir durant mig minut procurant que no es cremi.
Mulleu amb vinagre i deixeu-ho reduir. Afegiu-hi una mica de brou de peix.

Si es vol picant s'hi pot afegir bitxo.

4 comentaris:

Striper ha dit...

De segur ue aquesta salsa alegra el peix mes trist.

Margarida ha dit...

Sort de libres com aquest, i de blocaires com tu! Sinó, la quantitat de coses bones que perdríem!

Anònim ha dit...

ma tornat a picar el cuc de la cuina aixina que de ben segur que t'agafare algunes receptes. Sort amb el premi de Catalunya hi ha que fer algo per a que guanyes? Un bes

Sara Maria ha dit...

Gràcies. Tinc pendent de fer-la amb brou de pollastre per amanir carns a la planxa, segur que queda també molt bé.
Pel premis, cal que voteu! El Delicies és a cultura, i el Racó a personals.

Segueixen aquest bloc