*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dimarts, 2 de juny de 2009

Xarop de saüc

Del curs de cuina amb saüc, amb la Suzette d’Herbes Nogués durant la festa de les Trementinaires a Tuixent.

Ingredients:
- 1 litre d’aigua
- 2 llimones
- 12 flors de saüc
- 1 quilo de sucre aproximadament


Escalfem l’aigua amb el sucre per tal d’ajudar a diluir-lo. Tallem les llimones a rodanxes o trossos i junt amb les flors ho afegim a l’aigua.
Tapem l’olla amb un drap i ho deixem a sol i seré durant dos o tres dies, fins que comença a fer bombolles.

Es cola pel xinès i mesurem la quantitat que ha quedat de líquid, i afegim la mateixa quantitat, menys els 75 gr. que havíem posat abans, de sucre.

Posar-ho al foc en una cassola per tal que redueixi. Quan arrenqui el bull retirar-ho del foc i envasar en pots en calent, així no cal tancar-los al bany maria. (Els pots abans s’hauran passat per aigua bullent per tal d’eliminar-ne bactèries, tal com es fa amb les melmelades).

Serveix per donar un toc especials als postres, o per diluir en aigua i fer-ne una beguda molt refrescant.

Més endavant més receptes amb aquest xarop.

7 comentaris:

Striper ha dit...

Un remei del que sempre he sentit parlar.

La cuina vermella ha dit...

Hola estimada, em vens com anell al dit, tinc unes quantes receptes que demanen xarop de saüc i no en tenia ni idea de com fer-lo. Moltes gràcies princesa.

Marta ha dit...

Saps que envejo els teus dimarts a la boqueria, però enveja de la sana!!!

Ptnts

Francesc ha dit...

No sabia res d'aquest xarop. Ha de ser bo.

Sara Maria ha dit...

Doncs si, és bo, i en beguda, molt refrescant. També en farem un gelat i una gelatina. I unes tartaletes boníssimes.
Jo ja en tinc una olla al balcó

Sambucus ha dit...

Jo fa anys que el faig i és una passada de bo. Jo amb la gelatina que diu la Sara Maria faig el farcit d'un braç de gitano. Deliciós!!!!
I a l'hivern pels refredats si es barreja amb aigua calenta, un raig de llimona i una cullerada de mel t'estalvies sovint la visita al metge.
El saüc és un dels meus arbres preferits ;-)))
Espero amb impaciència aquestes noves receptes...

Sara Maria ha dit...

Sambucus, siii, és la millor recepta contra els refredats!!!
Si deixeu més dies a fermentar es fa gasosa de saüc, i encara més dies, cava de saüc.

Segueixen aquest bloc

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...