*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dimecres, 10 de juny de 2009

Suc de baies de saüc

Del curs de cuina amb saüc, amb la Suzette d’Herbes Nogués durant la festa de les Trementinaires a Tuixent.

Ingredients:
- baies de saüc
- aigua o vi negre
- canyella
- claus
- sucre

Fer bullir les baies amb aigua o amb vi negre.
Afegir canyella, clau i sucre al gust.
Quan les baies estiguin ben toves ho passem pel colador xinès.

El suc de baies és immunoestimulador, i molt valorat com a medicina per les afeccions de la grip i reumatisme. Diürètic i laxant.

Compte: les baies de saüc verdes són tòxiques

3 comentaris:

Striper ha dit...

Lo de laxant no em cal lo altre nop esta de mes.

La cuina vermella ha dit...

Hola preciosa, però on les puc trobar aquestes baies???

Sara Maria ha dit...

Doncs a Barcelona com no sigui a la Boqueria, ni idea. Però fins al setembre no tenen baies... Ara hi ha flors, les que veieu les havia guardat congelades la Suzette.
Podeu recollir-ne vosaltres mateixos a zones de muntanya mitges, generalment tot seguint algún riu... A la zona de Gòsol i Tuixent n'es ple.
http://unracodelmon.blogspot.com/2009/06/sambucus-nigra-sauc.html

Segueixen aquest bloc

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...