*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dijous, 4 de juny de 2009

Gelea de flor de saüc

Del curs de cuina amb saüc, amb la Suzette d’Herbes Nogués durant la festa de les Trementinaires a Tuixent.

Ingredients:
- 25-30 flors de saüc
- 1 litre de suc de poma
- el suc de 2 llimones
- 1 quilo de sucre gelificant


El sucre gelificant es troba fàcilment a Andorra, marca Saint Louis – Confisuc. Es pot substituir per fulles de gelatina o agar-agar. Aquí en tenen a botigues de venda per pastisseria, però ho venen en grans quantitats.

Escalfar el suc de poma a 60ºC i macerar-hi les flors de saüc durant unes 12 hores. Filtrar.
Afegir el suc de les llimones i el sucre. Bullir uns 4 minuts i posar en una safata o motlle per que es refredi. També es pot guardar en pots esterilitzats per fer servir més endavant.

També es pot fer diluint xarop de saüc en el suc de poma i seguir la recepta igual, malgrat que en aquest cas, com que el xarop ja porta sucre, millor fer-la amb gelatina o agar-agar.

7 comentaris:

Striper ha dit...

Ummmmcrec que amb lo llaminer que soc..

starbase ha dit...

Un món que encara no he ni començat a explorar: l'herboristería.

Bona informació i un bon recordatori de que 'en un momento dado' m'hi haig de ficar.

Francesc ha dit...

Em sorprenen molt aquestes receptes amb saüc. Semblen molt bones...

Maria ha dit...

Sara M. ... i que en faries d'aquesta gelea? perquè la fariem servir?

Sara Maria ha dit...

Doncs per si sola ja és molt bona, però pot servir per farcir algun pastis i posar-hi fruites a sobre. Tallar-la a daus i posar-la dins un iogurt, en una macedònia... Nosaltres en varem fer uns pastissets amb suc de saüc i gelea també molts bons, ja veureu la recepta.

josep ha dit...

M'agraden molt les herbes, però el saüc no l'he probat mai. Serà questió de posar-s'hi.
Una abraçada

Sara Maria ha dit...

De sucre gelificant en venen a Andorra.

Segueixen aquest bloc

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...