
Ingredients:
- 1/2 litre de llet
- 100 gr. sucre
- 4 rovells d'ou
- 20 gr. de Maizena
- 1/2 pell de llimona
- 1/2 branca de canyella
Barrejar els rovells amb la Maizena i un rajoli de llet. Reservar.
Bullir la resta de la llet amb el sucre, la pell de llimona i la branca de canyella. Un cop bulli, retirar del foc i deixar refredar mentre infusiona.
Afegir-hi els rovells sense deixar de remenar.
Colar en un cassó que pugui anar al foc i fer-ho coure fins a aconseguir una crema espessa i fina.
Repartir en cassoletes de fang individuals i deixar que es refredin.
Espolsejar sucre per sobre i cremar abans de servir.
Les variacions possibles: afegir una cullerada cacao pur en pols, afegir xocolata (en aquest cas s'ha de reduir la quantitat de Maizena), fer-la amb pell de taronja... En cas d'haver-la de fer amb edulcurant afegir-lo al final, ja fora del foc.
6 comentaris:
Deliciosa la crema catalana!. A més, comprovat que a l'hora de fer-la, podem remenar en qualsevol direcció, sense por que es talli!. La Mireia ho va demostrar!!!.
Ñam menji molta quan estigi a Barcelona anava probant quina era la millor. Un bes
Jo sóc de posar-hi cacao pur en pols i fer-la de xocolata!!!! No crec que esperi massa a fer-la!
Crec que es la primera cosa que vaig fer jo a una cuina.
Aquesta amb xoco...ja tinc ganes de veure-la...
Ptnts
Volem les de xoco, volem les de xoco!!!!
Publica un comentari a l'entrada