*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dimecres, 4 de novembre del 2009

Crema catalana

Recepta de la Mireia Carbó, del curs de Cuina Tradicional al Club Social Caprabo.

Ingredients:
- 1/2 litre de llet
- 100 gr. sucre
- 4 rovells d'ou
- 20 gr. de Maizena
- 1/2 pell de llimona
- 1/2 branca de canyella


Barrejar els rovells amb la Maizena i un rajoli de llet. Reservar.
Bullir la resta de la llet amb el sucre, la pell de llimona i la branca de canyella. Un cop bulli, retirar del foc i deixar refredar mentre infusiona.
Afegir-hi els rovells sense deixar de remenar.

Colar en un cassó que pugui anar al foc i fer-ho coure fins a aconseguir una crema espessa i fina.

Repartir en cassoletes de fang individuals i deixar que es refredin.

Espolsejar sucre per sobre i cremar abans de servir.

Les variacions possibles: afegir una cullerada cacao pur en pols, afegir xocolata (en aquest cas s'ha de reduir la quantitat de Maizena), fer-la amb pell de taronja... En cas d'haver-la de fer amb edulcurant afegir-lo al final, ja fora del foc.

6 comentaris:

Glòria ha dit...

Deliciosa la crema catalana!. A més, comprovat que a l'hora de fer-la, podem remenar en qualsevol direcció, sense por que es talli!. La Mireia ho va demostrar!!!.

Anònim ha dit...

Ñam menji molta quan estigi a Barcelona anava probant quina era la millor. Un bes

Sara Maria ha dit...

Jo sóc de posar-hi cacao pur en pols i fer-la de xocolata!!!! No crec que esperi massa a fer-la!

Striper ha dit...

Crec que es la primera cosa que vaig fer jo a una cuina.

Marta Padenous ha dit...

Aquesta amb xoco...ja tinc ganes de veure-la...
Ptnts

La cuina vermella ha dit...

Volem les de xoco, volem les de xoco!!!!

Segueixen aquest bloc