*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dilluns, 3 de maig del 2010

Coulis de xocolata

De la classe de cuina amb xocolata del Pep Nogué a l’Espai Consum Bonpreu. El coulis és un puré poc espès i colat que s’utilitza com acompanyament d’alguns plats, els més comuns són de fruites.

Ingredients:
- 80 gr. d’aigua
- 60 gr. de sucre
- 25 gr. de nata líquida de 35%
- 25 gr. de cacau pur

Posar la nata i l’aigua a bullir.

Barrejar el sucre i el cacao (així no farà grumolls) i tireu-ho a la nata. Deixar-ho coure fins que bulli, remenant i colar-ho pel xinès.

Deixar-ho refredar.

Opcionalment s’hi pot afegir un raig de ratafia.

Serveix per decorar plats i napar (recobrir) pastissos, lioneses, i també per fer servir de fondue.

17 comentaris:

Club Empresarial Oriflame ha dit...

hola:
es 1° vez que llego de visita a tu blog y me ha gustado mucho.
Un abrazo desde chile
edith
La brujita

starbase ha dit...

ES clar, si n'hi ha de fruites també es pot aplicar el concepte a la xocolata, oi?

Sempre m'ha fet gracia la paraula coulís, que jo traduieixo com 'salsa per als postres' :P

GURMET ha dit...

M'agrada es simple pro versatil i amb tot el sabor de la xocolata.

Gemma ha dit...

M'apunto la recepta, és una salsa molt versàtil que val la pena tenir en comte, és ideal per acompanyar molts plats i convertir unes postres senzilles en postres de luxe! I amb el toc de la ratafia molt millor ;)

La cuina vermella ha dit...

Quina proposta més interessant la que ens oferiu tu i en Pep. Prenem nota d'aquest coulís tan espectacular!! Molts petons.

Anònim ha dit...

Amb totes aquestes receptes no hi ha meres que una faci una mica de bondat. Quanta temptació junta.
Petons

Visc a la Cuina ha dit...

Bona recepta!La provaré ja!

Sara Maria ha dit...

Teniu raó, es una salsa molt versàtil, a la foto hi ha el gotet amb la mousse de la recepta anterior amb una mica de coulis al damunt... Sols hi mancaven unes ametlles torrades i picades i llestos, així de fàcil!!
Bienvenida Brujita todos estaremos encantados con tus aportaciones!

mercè ha dit...

Prenc nota, ha de quedar molt bé acompanyant molts postres!a reveure Sara!

MaryLou ha dit...

Molt bona aquesta salsa!!! en prenc nota!!
Petonets

Glòria ha dit...

El taller de la xocolata amb el Pep va donar per molt, eh?. Te'n queda alguna encara per posar?. Haig de fer una passejada pel teu bloc i recollir-les totes!!!!!.

Aquest coulis es pot fer i conservar alguns dies, o se solidifica amb el pas de les hores?

Sara Maria ha dit...

El coulis es pot servir a temperatura ambient, si queda massa sòlid sempre el pots posar una mica al microo, igual que la mel

Ruben ha dit...

A mi sempre em fa por barrejar aigua i xocolata, tinc tendència a pifiar-la absolutament i que em quedi tot ple de grumolls :-(

Fem un mos ha dit...

Una recepta molt interessant, per fer ressaltar un postra
Petons

Laura ha dit...

Ostres!! aquest coulis ha quedat genial!! me l'apunto perqué com acompanyament es genial!

Petonets!

Massitet ha dit...

Certament, és una recepta amb moltes possibilitats! Com diu GURMET, molt versàtil!
mmmmmmmmmmm, ja puc anar pensant en què fer-la servir!!
Gràcies per socialitzar les receptes dels cursos, Sara Maria!!

Francesc ha dit...

Amb molt de retard: boníssim!!!! MMMMMMM!!!

Segueixen aquest bloc