De la classe de cuina amb xocolata del Pep Nogué a l’Espai Consum Bonpreu. El coulis és un puré poc espès i colat que s’utilitza com acompanyament d’alguns plats, els més comuns són de fruites.
Ingredients:
- 80 gr. d’aigua
- 60 gr. de sucre
- 25 gr. de nata líquida de 35%
- 25 gr. de cacau pur
Posar la nata i l’aigua a bullir.
Barrejar el sucre i el cacao (així no farà grumolls) i tireu-ho a la nata. Deixar-ho coure fins que bulli, remenant i colar-ho pel xinès.
Deixar-ho refredar.
Opcionalment s’hi pot afegir un raig de ratafia.
Serveix per decorar plats i napar (recobrir) pastissos, lioneses, i també per fer servir de fondue.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
17 comentaris:
hola:
es 1° vez que llego de visita a tu blog y me ha gustado mucho.
Un abrazo desde chile
edith
La brujita
ES clar, si n'hi ha de fruites també es pot aplicar el concepte a la xocolata, oi?
Sempre m'ha fet gracia la paraula coulís, que jo traduieixo com 'salsa per als postres' :P
M'agrada es simple pro versatil i amb tot el sabor de la xocolata.
M'apunto la recepta, és una salsa molt versàtil que val la pena tenir en comte, és ideal per acompanyar molts plats i convertir unes postres senzilles en postres de luxe! I amb el toc de la ratafia molt millor ;)
Quina proposta més interessant la que ens oferiu tu i en Pep. Prenem nota d'aquest coulís tan espectacular!! Molts petons.
Amb totes aquestes receptes no hi ha meres que una faci una mica de bondat. Quanta temptació junta.
Petons
Bona recepta!La provaré ja!
Teniu raó, es una salsa molt versàtil, a la foto hi ha el gotet amb la mousse de la recepta anterior amb una mica de coulis al damunt... Sols hi mancaven unes ametlles torrades i picades i llestos, així de fàcil!!
Bienvenida Brujita todos estaremos encantados con tus aportaciones!
Prenc nota, ha de quedar molt bé acompanyant molts postres!a reveure Sara!
Molt bona aquesta salsa!!! en prenc nota!!
Petonets
El taller de la xocolata amb el Pep va donar per molt, eh?. Te'n queda alguna encara per posar?. Haig de fer una passejada pel teu bloc i recollir-les totes!!!!!.
Aquest coulis es pot fer i conservar alguns dies, o se solidifica amb el pas de les hores?
El coulis es pot servir a temperatura ambient, si queda massa sòlid sempre el pots posar una mica al microo, igual que la mel
A mi sempre em fa por barrejar aigua i xocolata, tinc tendència a pifiar-la absolutament i que em quedi tot ple de grumolls :-(
Una recepta molt interessant, per fer ressaltar un postra
Petons
Ostres!! aquest coulis ha quedat genial!! me l'apunto perqué com acompanyament es genial!
Petonets!
Certament, és una recepta amb moltes possibilitats! Com diu GURMET, molt versàtil!
mmmmmmmmmmm, ja puc anar pensant en què fer-la servir!!
Gràcies per socialitzar les receptes dels cursos, Sara Maria!!
Amb molt de retard: boníssim!!!! MMMMMMM!!!
Publica un comentari a l'entrada