A la foto podeu veure el regal que li vaig fer al meu amic invisible al sopar Bloquegem l’Àtica, la Gemmota. Les galetes són la versió meva d’una recepta del llibre “Repostería de conventos”; la safata és una de les meves peces de ceràmica, una altre de les meves aficions (en podeu veure més peces aquí).
Ingredients:
-1 tassa de nata muntada
- 1 tassa de sucre
- 2 rovells d’ou
- 1 cullerada de postres de bicarbonat
- 1 clara d’ou
- 50 gr. d’ametlles en pols
- 1-3 tasses de farina
En un bol barrejar la nata i el sucre fins que quedi ben lligat. Afegir-hi els rovells i el bicarbonat.
Anar-hi afegint una tassa de farina tamisada i les ametlles.
S’ha d’aconseguir una massa amb una mica de consistència, per tant anar-hi afegint farina fins aconseguir-ho.
Posar la pasta en motlles engrassats, jo vaig fer servir uns petits i allargassats. Pintar amb una clara d’ou batuda.
Posar al forn a 150ºC i treure-les quan estiguin daurades.
Deixar refredar abans de servir.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
dimecres, 2 de juny del 2010
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
11 comentaris:
Je je je... amb aquest nom segur que han de ser unes galetes ben bones!
La safata és preciosa!!!!
:O apa!!!!! quina passada Sara Maria!! i quin honor!! jajajaja!!
Moltes gràcies!
Espero estar a l'alçada i fer unes delicatessen per poder presentar amb el teu mosaic.
De moment sàpigues que hi tinc unes flors d'espígol seques al damunt, i queda molt bonic!!
Petons!!
Acabo de veure uns bols i uns pots de ceràmica molt originals,eh?, són molt bonics, i el mosaic segur va anar a parar en bones mans.
Les pastes aquestes fa molt bona cara. Segur que són bones. La safata és molt i molt bonica. Ets una artistassa!!!
Tenen una pinta ideal!
La safata és una preciositat.
Petons
Et copiaré la recepta, amb la ceràmica no m'atreveixo, je, je.
La safata és una preciositat, com les pastes!
Si haig d'escollir em quedo amb la safata. De fer galetes encara me'n puc sortir, però de fer el mosaic...rien de rien, sóc fatal per a les manualitats.
No sabia l'atra afició teva de la ceràmica! quina safata més xula! bé, de les galetes també n'agafaria una!
una abraçada!
Amb el motllo que vaig fer servir en van sortir unes 22-24 galetes
Hola Gemma,
No sabia de la teva afició a la ceràmica! molt maca la ceràmica i les pastes, i les has ben batejades! ja es diuen Gemmota!! jeje
Publica un comentari a l'entrada