*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dimarts, 18 de gener del 2011

Pastís de mandarina

La Cristina, un cop més, ha estat l'orígen d'aquesta recepta. Està fent un dels cursos de cuina a l'Escola de la Dona, la recepta és del curs i me la va passar.

Ingredients:
- 6 mandarines
- 6 ous
- 225 gr. sucre
- 250 gr. d’ametlla ratllada
- 1 cullerada de postres de llevat (tipus Royal)

Posar a coure les mandarines senceres, amb la pell, dins d’una cassola amb aigua freda, a foc lent unes dues hores.
Triturar-les i deixar-les refredar.

Mentre barrejar els ous sencers amb el sucre, blanquejar, afegir l’ametlla ratllada i el llevat. Aquí si es vol s’hi pot afegir un raig de licor.
Finalment afegir el puré de mandarina.

Posar la barreja dins d’un motlle quadrat de 20 cm untat amb mantega, al forn escalfat 180ºC durant 40 minuts.

Millor fet del dia abans.
Es pot fer amb 3 taronges o amb 4 llimones.

16 comentaris:

Miquel ha dit...

Ideal para un desayuno o una merienda.Me gusta
Miquel

Francesc ha dit...

Doncs t'ha quedat un pastís de mandarina molt bo d'aspecte!! Ara que n'és l'època, potser el faça. En llegir això del licor he pensat en el Cointreau. Què te'n sembla? Besades

Sara Maria ha dit...

Crec que la recepta original posava Cointreau o curaçao. Però és que a mi els postres amb licor no m'agraden. Vigila la quantitat que no mati l'aroma de mandarina.

starbase ha dit...

Caram, coure les mandarines amb tota la pell. Es clar que la part blanca de la mandarina no es tan gruixuda com la de la taronja, però ostres a mi es que no m'agrada gaire el regustet amargant que aporta.

Es molt senzill aquest pastís, m'encanta.

Sara Maria ha dit...

No es nota l'amarg, potser per això les fan bullir dues hores... Sempre pots afegir-hi una mica de mel, crec que hi quedaria bé, millor que licor

mercè ha dit...

Quin tall!, i quin coloret!, me l'apunto pitant!.A veure quan ens veiem Sara!Una abraçada.

Fem un mos ha dit...

Un pastis que ha d’estar deliciós, el provaré.
Petons

Marta Padenous ha dit...

Ha d'estar boníssim!!! m'encanten les mandarines (llàstima que em fa pal pelar-les, je je je)
Ptnts guapa

margot ha dit...

Guapaaaaaaaaaaaaaaaa!!!
Que bó, me la apunto.
Petons maca.

xaro ha dit...

M'ha agradat tant aquest pastís que ja tinc les mandarines al foc....

Molt xulo el canvi d'imatge que has fet!!!

castellardigital ha dit...

Ahir vàrem fer el de mandarina, molt bo!!!. Demà provarem de fer-hi el de llimona.

Seelenschmerz ha dit...

Mmm quina bona pinta! avui mateix el faré!

Sara Maria ha dit...

Amb llimona... Ja diràs que tal queda!!!!

Tere ha dit...

Hola Sara: T'agrairia em diguessis que vol dir "blanquejar" El dissabte faré aquest pastis, té molt bona pinta.
Gràcies.

Sara Maria ha dit...

Volia dir batre fins que quedi una crema agafada i blanquinosa

Arantxa ha dit...

Un pastel de mandarina, ¡qué original! saludos Sara Maria que hacía tiempo que no me pasaba!

Segueixen aquest bloc