Després d’un matí intens, com podeu llegir en
aquest post, varem anar a recuperar forces al restaurant l’Hostal dels ossos de
Batet de la Serra.
Es diu així pels ossos que té clavats a la
paret on es lligaven els cavalls de la gent que hi entrava a menjar.
El menú va consistir amb un menú de cuina
volcànica, una cuina que s’arrela a la comarca de la Garrotxa tot utilitzant-ne
els productes propis.
El col·lectiu de Cuina Volcànica neix al 1994 a partir d’un grups de
restauradors que recuperen en els seus plats l’ús de productes propis de la
comarca, alguns gairebé oblidats. Cuina de proximitat i temporada, una cuina
tradicional sense por a les innovacions. Podeu veure el menú i les fotografies dels plats més abaix.
Havent dinat ens varem dirigir a Olot per
visitar l’empresa d’on surt la centenària Ratafia Russet , on en Xavi ens va explicar com elabora la ratafia.
Herbes (unes divuit), espècies, i nous verdes,
són el secret d’aquesta ratafia, que es deixen macerar en alcohol durant un
any. Després de l’any, aproximadament, se li afegeix aigua. Es deixa reposar
dos mesos i se’n treu la meitat del líquid tot afegint-hi aigua amb sucre. Es
torna a deixar reposar tres mesos més i llestos, a punt de fer el tast.
En Pep ens va comentar el titular d’una
entrevista que li varen fer i que reflecteix el que varem poder copsar d’aquest
home que també li agrada investigar amb diferents sabors de ratafia. El titular
deia que millor que la gent fes ratafia a casa per què així el tenia menys
feina; així pot fer una producció assumible sense desvirtuar ni el gust ni la
qualitat del seu producte. També en varem poder tastar una no comercialitzada i
que varen realitzar juntament amb en Pep.
He de dir que jo la ratafia sols la faig
servir per cuinar en substitució de l’anís, trobo que queda molt millor que
aquest, us animo a provar-ho.
Alguns de nosaltres com que encara teníem
forces, varem acabar el dia a ...5titius... una botiga gastronòmica d’Olot que
porta l’Anna l’autora del bloc Petroglifa a la cuina; allí varem fer un tast de
cinc cerveses molt ben guiat. Sols us dic una cosa, sort que la botiga no és
més a prop doncs seria difícil la contenció: plena de plaers gourmets, menjar,
vi, cervesa, i estris diversos.
EL DINAR
Els entrants
Cullereta de cabell d'àngel amb serrat d'ovella
Fesols de Santa Pau i confitat
Sopeta de farro
Niu volcànic (botifarra negra amb trinxat de verdures)
Braó de xai de ramat amb patata i ceba al forn
Mousse de iogurt de la Fageda amb poma i fajol
Farinetes de fajol amb mel
Si voleu veure totes les fotografies cliqueu sobre la presentació
2 comentaris:
És bo recordar els dies passats en bona companyia
Petons i Bon Any
Quina enveja de sortida i de dinar!
M'apunto la visita a Ratafia Rosset com a pendent. Aixó s'ha de veure... i tastar!
salut!
Publica un comentari a l'entrada