Després de la visita al Prat de Llobregat per conèixer les
seves carxofes buscava una recepta diferent i l’he trobat a l’Sconton Blog,
unes carxofes a la camperola, un deliciós aperitiu o a la cistella
de pícnic.
Ingredients:
- 1 manat de julivert
- 1 llimona
- 2 anxoves en salaó
- 2 grans d'all
- 6 carxofes
- Oli d’oliva verge
- Bitxo (al gust)
- Sal
Netejar les carxofes, tallar els extrems i per la meitat. Rentar
en aigua corrent.
Deixar reposar durant una hora en un recipient amb aigua i
suc de llimona.
Escórrer, assecar, i barrejar-les amb làmines d'all, el
julivert picat, les anxoves i oli d'oliva.
Posar-la a una cassola amb una mica d'aigua amb sal a foc
lent durant vint minuts.
Un cop cuit, disposar les carxofes en un plat de servir,
posar el bitxo picat i servir fred amb una mica oli d'oliva.
5 comentaris:
Unes carxofes boníssimes, Sara-Maria! No hi hagués pensat, en combinar-les així... petons!
Segur que està ben bó, tot i que jo cada cop tendeixo a no bollir els aliments (i menys les carxofes si és que no aprofitaré l'aigua de coure: tinc la sensació de perdre gran part del seu sabor hehe)
Jo això ho faig amb els espinacs, mai el faig bullits!!! Les carxofes normalment a la brasa o arrebossades i fregides ben cruixents... Mmmm...
Boníssimes !! Merci !!
Un altre bona manera de menjar carxofes
Petons
Publica un comentari a l'entrada